Tursk spargli, tomatite ja aedubadega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Tursk spargli, tomatite ja aedubadega

Koostisosad

  • Türgi uba roheline
     150 g
  • Sibul punane
     1 tk
  • Spargel
     1 peotäis (-t)
  • Tursafilee
     600 g
  • Valge vein
     0.5 dl
  • Või
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Kartul
      serveerimiseks
  • Sidrun
      mõned viilud
  • Küüslaaugumajonees
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Värske ja eriti maitserikas viis tursa serveerimiseks. Aeduba, tomat ja spargel on suurepärased lisad sellele roale, mis saab kergesti igal ajal söödavaks lemmikuks. Serveeri värskelt keedetud kartuliga ning söö sidruni ja küüslaugumajoneesiga, kui soovid lisasärtsu.

Sulata kala üles, kui see on külmutatud.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Puhasta oad ja keeda neid soolatud vees 3 minutit. Kalla sõelale, loputa külma veega ja lase nõrguda.

Koori ja haki sibul. Poolita tomatid. Murra spargli alumine osa ära ja koori see, kui see on väga jäme. Sega köögiviljad kausis kokku ja maitsesta soolaga.

Lõika kala tükkideks ja aseta ahjukindlasse vormi. Kalla veiniga üle ja maitsesta soola ja pipraga.

Pane köögiviljad kala peale. Lõika või kuubikuteks ja aseta köögiviljadele. Pane vorm ahju keskele umbes 25 minutiks, kuni kala on läbiküpsenud.

Serveerimiseks: serveeri keedetud kartuli, sidruniviilude ja küüslaugumajoneesiga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Rosmariinine ahjukala

40min • Lihtne