Tomati rukola artišoki salat

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Tomati rukola artišoki salat
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Rukola
     2 peotäis (-t)
  • Grillitud õlis artišokk
     1 peotäis (-t)
  • Punane sibul
     0.25 tk
  • Kirsstomatid
     1 peotäis (-t)
  • Kurk
     1 peotäis (-t)
  • Kikerherned
     1 peotäis (-t)
  • Basiilik
     1 peotäis (-t)
  • Sidrun
     0.25 tk
  • Meresool
      maitse järgi
  • Jahvatatud must pipar
      maitse järgi
  • Kanepi- või oliiviõli
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Soovituslik on päevas süüa vähemalt 5 peotäit erinevat värvi köögivilju. Siin on lihtne ja kiiresti valmistatav salat, mis võtab arvesse just seda! Iga päev on soovituslik süüa lisaks värvilistele köögiviljadele ka rohelist lehtköögivilja ja ürte. Nii pakud oma kehale vajalikke toitaineid ja võimsaid elemente taimedest, et tagada hea tervis.

Aseta kaussi pestud rukola, peotäis grillitud õlis artišokke, hakitud sibul, peotäis poolitatud kirsstomateid, peotäis hakitud kurki, peotäis kikerherneid.
Viimaseks lisa basiilik, maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga, lisa tubli sorts külmpressitud õli. Pigista peale värsket sidrunit. Head isu!

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja