Spagetikõrvitsa salat

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keeruline
Spagetikõrvitsa salat
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Spagetikõrvits
     1 tk
  • Oliiviõli
     
  • Sool
     1
  • Pipar
     1

Salati koostisosad

  • Kikerhernes
     400 g
  • Kirsstomat
     250 g
  • Spinat
     50 g
  • Rukola
     50 g
  • Kõrvitsaseemned
     50 g
  • Parmesan
     1
  • Sidrun
     1 tk
  • Oliiviõli
     
  • Sool
     
  • Pipar
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõrvitsast võib lisaks tavapärasele supile või risottole valmistada ka värskete komponentidega kõrvitsasalati. Eriti mõnusa lisanduse sellele salatile annab ahjus küpsetatud spagetikõrvits. Toreda efekti annab salatile ka see, et serveerid salati tühjaks tehtud kõrvitsakoore sees. Suurepäraselt sobib siia kõrvale mõni poolküps punane liha. Veganlikuks retseptiks eemalda või asenda parmesani juustu. Ka kõrvitsaseened saab targalt ära tarbida ja neid ise röstida. Vaata, kuidas kõrvitsaseemneid röstida >

 

Spagetikõrvits: Lõika kõrvits pooleks ja puhasta sisu seemnetest

Lisa õli ja tee kõrvitsa koore sisse pisikesed augud
Küpseta 200 kraadi juures 40-60 min, kuniks kõrvits on kenasti pehmeks saanud
Võta kõrvits ahjust välja ja kraabi kõrvitsa sisu kahvliga läbi, et moodustuksid spagettidele sarnased ribad. Võta kõrvitsast spagetid välja ja jahuta maha

Kõrvitsaseemned: Kõrvitsa seest saadud seemned rösti ahjus vähese õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti neid 220 kraadi juures 10-15 min

Salat: Lõika kirsstomatid ja redised pooleks ning aseta kaussi koos kikerhernestega

Maitsesta soola, pipra, õli, sidrunikoore ja sidrunimahlaga
Sega korralikult läbi ning lisa juurde kõrvitsaspagetid
Sega veel korra läbi, et maitsed saaksid seguneda
Lisa rukola ja spinati lehed, sega kergelt ja õhuliselt läbi
Aseta saadud salat tühjaks tehtud kõrvitsasse
Riivi õhukese riiviga peale parmesani juust ja kõige peale puista röstitud kõrvitsaseemneid
Soovi korral võid oliiviõliga veel kergelt üle triibutada

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid