Spagetikõrvitsa salat
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keeruline

Koostisosad
-
Spagetikõrvits1 tk
-
Oliiviõli
-
Sool1
-
Pipar1
Salati koostisosad
-
Kikerhernes400 g
-
Kirsstomat250 g
-
Spinat50 g
-
Rukola50 g
-
Kõrvitsaseemned50 g
-
Parmesan1
-
Sidrun1 tk
-
Oliiviõli
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõrvitsast võib lisaks tavapärasele supile või risottole valmistada ka värskete komponentidega kõrvitsasalati. Eriti mõnusa lisanduse sellele salatile annab ahjus küpsetatud spagetikõrvits. Toreda efekti annab salatile ka see, et serveerid salati tühjaks tehtud kõrvitsakoore sees. Suurepäraselt sobib siia kõrvale mõni poolküps punane liha. Veganlikuks retseptiks eemalda või asenda parmesani juustu. Ka kõrvitsaseened saab targalt ära tarbida ja neid ise röstida. Vaata, kuidas kõrvitsaseemneid röstida >
Spagetikõrvits: Lõika kõrvits pooleks ja puhasta sisu seemnetest
Lisa õli ja tee kõrvitsa koore sisse pisikesed augud
Küpseta 200 kraadi juures 40-60 min, kuniks kõrvits on kenasti pehmeks saanud
Võta kõrvits ahjust välja ja kraabi kõrvitsa sisu kahvliga läbi, et moodustuksid spagettidele sarnased ribad. Võta kõrvitsast spagetid välja ja jahuta maha
Kõrvitsaseemned: Kõrvitsa seest saadud seemned rösti ahjus vähese õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti neid 220 kraadi juures 10-15 min
Salat: Lõika kirsstomatid ja redised pooleks ning aseta kaussi koos kikerhernestega