Röstitud kõrvitsaseemned

  • Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne
Röstitud kõrvitsaseemned
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Kõrvitsaseemned
      Ühest tervest kõrvitsast või poest ostetud
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Õli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõrvitsast saadud seemneid ei pea ära viskama, vaid saad neist ise valmistada maitsvad snäkid – röstitud kõrvitsaseemned. Tarbime targalt ja vähendame toiduraiskamist. Kõrvitsaseemneid saab kasutada nt spargelkõrvitsa salatis >

Puhasta kõrvits ja aseta saadud seemned sooja vette ligunema

Sega korralikult kausis läbi ja riisu pinnale tõusnud seemned vahukulbiga välja. Piisavalt segades jääb kõrvitsa sisu põhja ja kerged seemned tõusevad pinnale

Kuivata seemned köögipaberil ja aseta kaussi
Maitsesta soola ja pipraga ning sega kokku õliga. Võid kasutada ka erinevaid valmissegusid, millega seemneid maitsestada, näiteks paprika, küüslaugupulbri või koriandriga
Aseta seemned ahjuplaadile ja rösti ahjus kuniks need on kuldpruuniks muutunud

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja