Sorgomuffinid

  • Küpsetusaeg: 8h 30min
  • Keskmine
Sorgomuffinid

Koostisosad

  • Sorgo tangud
     200 g
  • Kaerajook
     250 g
  • Õunasiidri äädikas
     1 spl
  • Mandlijahu
     1 spl
  • Jahvatatud chia seemned
     1 g
  • Himaalaja sool
     0.25 tl
  • Vähendatud naatriumiga küpsetuspulber
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Retsepti autor on Nele Liivlaid ehk Nutriplanet.

Alustage sorgotangu leotamisega üleöö või vähemalt 8 tundi. Nõruta ja loputa.

Seejärel valage väikesesse kaussi kaerapiim ja segage 1 spl õunasiidri äädikat. Laske seista 3-5 minutit.

Seejärel pange leotatud sorgotangud koos kõigi teiste koostisosadega (välja arvatud küpsetuspulber) blenderisse. Segage kuni teil on ühtlane taigen. Viimasena segage hulka ka küpsetuspulber.

Taignavalmistamise ajal võite ahju eelkuumutada temperatuurini 180°C. Jaga taigen 6 silikoonist muffinivormi vahel või vala 6-osalisse muffinipanni ja küpseta 30 minutit temperatuuril 180°C. Kui soovite olla kindel, et muffinid on seest küpsenud, torgake muffinit hambaorgiga. Kui see on väljavõttes puhas (või peaaegu puhas), siis on muffinid valmis. Laske enne söömist jahtuda. 

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Lihtne lasteeine

25min • Lihtne