Sinepine sealiha

  • Küpsetusaeg: 1h 25min
  • Keskmine
Sinepine sealiha
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Sea sisefilee
     1 tk
  • Prantsuse sinep
     2 spl
  • Worcester kaste
     1 tls
  • Must pipar jahvatatud
     1 tls
  • Või
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Taaiseseisvumispäeva tähistamine on lähenemas! Proovi seekord traditsioonilise seaprae asemele valmistada hõrk ja maitsev roog sealiha sisefileest.

Pea meeles, et liha tuleb maitsvam ja valmib kiiremini, kui soojendad selle kõigepealt toatemperatuurini. Lase lihal 30–40 minutit enne seista, kui hakkad seda toiduks valmistama.

Esmalt pruunista fileetükk kuumal pannil ning seejärel lase sellel jahtuda.

Pane jahtunud fileetükk kilekotti koos sinepi (eelistatud Dijoni), Worchesteri kastme, musta pipra ja soolaga ning sega korralikult läbi.

Aseta marinaadis lihatükk 3-4 tunniks külmkappi.

Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpsetamisel lisa võid.

Küpseta umbes 20 minutit.

Naudi külmalt või soojalt koos värske salatiga.

Sarnased retseptid

Sealiha kuubikud

15min • Keskmine

Böff a la TarTar

40min • Keeruline