Shakshuka halloumi-juustuga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Shakshuka halloumi-juustuga

Koostisosad

Baklažaan

  • Baklažaan
     340 g
  • Vürtsköömned
     2 tls
  • Jahvatatud ingver
     1 tls
  • Kaneel
     2 g
  • Tšillipiprahelbed
     1 g
  • Oliiviõli
     0.5 dl

Köögiviljakaste

  • Sibul punane
     1 tk
  • Punane paprika
     1 tk
  • Suvikõrvits
     350 g
  • Purustatud tomatid
     390 g
  • Pastakaste
     390 g
  • Vesi
     1 dl
  • Köögiviljapuljong
     1 tk
  • Valge veini äädikas
     1 tls
  • Juust Halloumi
     200 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Muna
     4 tk
  • Petersell
     1 peotäis (-t)

Serveerimiseks

  • Leib
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Põneva nime shakshuka taga peitub Lähis-Idast pärit tõeliselt hea hommikueine. Täiuslikus harmoonias olevad vürtsid ja maitsed viivad meie maitsmisnäsad seitsmendasse taevasse. Lase  munadel hautise peal valmis keeda. Serveeri hea leivaga ja puista vahetult enne serveerimist peale värsket peterselli.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Baklažaan: lõika baklažaan ca 3 x 3 cm suurusteks tükkideks. Sega baklažaanitükid vürtside ja oliiviõliga ahjukindlas vormis läbi ning pane 20 minutiks ahju (keskmisele siinile).

Köögiviljakaste: koori ja haki sibul jämedalt. Eemalda paprika südamik ning lõika paprika ja kabatšokk tükkideks.

Pane sibul, paprika, kabatšokk, purustatud tomatid, pastakaste, vesi, puljongikuubik ja äädikas kastrulisse. Aja keema ja lase esmalt 15 minutit haududa. 

Lõika halloumi-juust ca 2 x 2 cm suurusteks tükkideks. Lisa juust ja baklažaan kastrulisse ja keeda veel ca 5 minutit. Maitsesta vajadusel soolaga.

Eemalda kastrul pliidilt ja löö munad kastrulisse lahti. Pane kastrulile kaas peale ja lase keeda madalal kuumusel ca 15 minutit, kuni munavalge on tardunud.

Haki peterselli ja puista serveerimisel peale.

Serveerimiseks: serveeri leivaga.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Ahjuköögiviljagurmee

1h 10min • Keeruline
Demo Kaev
Rimi peakokk

Spagetikõrvitsa salat

1h 15min • Keeruline

Jõu-kauss

45min • Keskmine

Printsesside marjasalat

30min • Lihtne

Taimetoidu tortiljakook

20min • Keskmine