Rooskapsad sojakastmega

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne
Rooskapsad sojakastmega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Brüsseli kapsas
     500 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Sojakaste
     1 spl
  • Seesamiõli
     0.5 tl
  • Seesamiseemned
     1 g
  • Mesi
     1 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsvate rooskapsaste saladus peitub tegelikult vaid väheses kuumutamises nii, et kapsas teeb hamba all veel kerge krõmpsu. Maitseaineid pole siia palju vajagi.

Haki küüslauk peeneks. Puhasta rooskapsas välimistest vanematest lehtedest, tasanda varreosa ja poolita.

Aseta kapsad pannile, lisa veidi kuuma vett. Kata pann kaanega ja auruta paar minutit. Eemalda kaas ning kuumuta kapsaid segades umbes 8 minutit.

Lisa küüslauk, kuumuta veel minutike. Lisa sojakaste, seesamiõli ja mesi ning kuumuta segades veel veidi.

Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista kapsastele seesamiseemneid.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne