Ribollita

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Ribollita

Koostisosad

  • Kollane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Seller
     3 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Roheline kapsas
     100 g
  • Sealiha
     200 g
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Rosmariin
     2 tk
  • Aedviljapuljong
     1 l
  • Keedetud valged oad
     380 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Leib
      sereerimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ribollita on tõeline Itaalia kapsasupp ubade ja sealihaga, mis täidab näljased kõhud. Aedseller, porgand ja sibul moodustavad selle vürtsika supi jaoks maitsva põhja. Suppi serveeritakse tuliselt ja eelistatavalt kõledal sügispäeval.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Puhasta ja viiluta sellerivarred. Koori ja lõika porgand väikesteks kuubikuteks.

Lõika kapsas ja sealiha ribadeks.

Prae sealiha praepannil oliiviõlis. Lisa köögiviljad ja prae need pehmeks. Vala kastrulisse. Lisa rosmariini ja vala peale puljong. Lase kaane all ca 15 minutit haududa. 

Loputa oad ja lase kuivaks nõrguda. Sega oad hulka ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. 

Serveeri tulikuuma suppi leivaga.

Sarnased retseptid

Seene-karri supp

40min • Lihtne

Hernessupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja