Praetud veisemaks õunte ja salveiga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Praetud veisemaks õunte ja salveiga
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Veisemaks
     400 g
  • Roheline õun
     1 tk
  • Punane sibul
     1 tk
  • Salvei
     0.5 peotäis (-t)
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Valge vein
     2 dl
  • Jahu
      paneerimiseks
  • Õli
      praadimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas oleks ühe maksaga? Praetud veisemaks on maitsev ja toitev suutäis, mida oskab iga hea toidu huviline hinnata. Eriti kui sellele lisada õun ja salvei!

Puhasta  maks kelmetest ja välisest kilest. Lõika viilud paksusega 1-1,5 cm.

Maitsesta iga viil soola ja pipraga. Paneeri jahus.  

Pese ja lõika õun viiludeks. Lõika sibul viiludeks.

Pane kuumale pannile õli ja prae maks. Lisa ka viilutatud õunad ning sibul.

Keera maks ümber ja lisa salvei. Kui maks on mõlemalt poolt pruunistatud lisa valgevein.

Nüüd keera kuumus vaiksemaks. Ooota kuni vein keeb poole kogusest alla. 

Serveeri! Suurepäraseks kaaslaseks on kartulipuder.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Böff a la TarTar

40min • Keeruline

Veise sisefilee steik

50min • Keskmine

Veiseliha pasta

30min • Keskmine