Petersellis praetud sealiha välisfilee röstitud juurviljadega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Petersellis praetud sealiha välisfilee röstitud juurviljadega

Koostisosad

Juurviljad

  • Kartul
     900 g
  • Pastinaak
     2 tk
  • Porgand
     3 tk
  • Juurseller
     100 g
  • Õli
     1 spl
  • Tüümian
     1 tls
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Karridipp

  • Hapukoor Rimi
     2 dl
  • Karri
     1 spl
  • Mangotšatni
     1 spl

Liha

  • Sealiha
     600 g
  • Petersell
     20 g
  • Või Rimi
     1 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Uue maitsekogemuse saamiseks proovi sealihafileed praadida värske peterselliga. Pärast serveerid liha röstitud juurviljadega, täpsemalt kartuli, pastinaagi, porgandi ja juurselleriga. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning saad tervisliku roa, mida serveerida maitsva karridipiga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.

Juurviljad: pese juurviljad ja poolita kartulid ning lõika pastinaagid, porgandid ja seller tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Pane juurviljad kuumale ahjuplaadile. Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 25 minutit.

Karridipp: sega kokku hapukoor ja karri ning maitsesta soola ja pipraga. Sega sisse mangotšatni või õunamoos.

Liha: lõika liha umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Tükelda petersell ja prae liha selles. Lisa lihale soola ja pipart ning prae võis praepannil umbes 3 minutit kummalgi küljel.

Serveeri liha juurviljade ja karridipiga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Sinepine sealiha

1h 25min • Keskmine