Koostisosad
-
Pardifilee2 tk
-
Kartul600 g
Granaatõunakaste
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Šalott sibul1 tk
-
Tüümian1 tl
-
Mesi1 tl
-
Granaatõunamahl2 dl
-
Valge vein2 spl
-
Palsamikreem/Granaatõunakaste (naršarabi)3 g
-
Must piparVärskelt jahvatatud
-
Sool
-
Maisitärklis1 tl
-
GranaatõunSeemned
-
Või
-
Ürdid
Trühvlimaitseline punane kapsas
-
Punane kapsas500 g
-
Punane sibul2 tk
-
Või30 g
-
Palsami veiniäädikas1 spl
-
Trühvlipasta1.5 g
-
Pruun suhkur1.5 g
-
Sool0.5 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pardifilee, granaatõunakaste ja trühvlimaitseline punane kapsas kõlab kokku nagu tõeline pidulik jõulutoit, mis kaunistab iga lauda ja paitab gurmaanide maitsemeeli.
Kartul: Koori ja lõika kartulid suupärasteks viiludeks, maitsesta maitseainetega ning pane 220 kraadiga ahju küpsema 40ks minutiks või kuni kartul muutub kuldpruuniks
Pardifilee: Kuivata pardifilee majapidamispaberiga ja lõika ära väljaulatuvad rasvakihi osad
Tee nahapoolsele küljele naha ja rasva sisse ruudukujulised sisselõiked nii, et nuga ei ulatuks lihani
Maitsesta filee pipra ja soolaga
Aseta see külmale pannile, nahapool allapoole
Prae filee kuldpruuniks, umbes 7 minutit mõlemalt poolt
Suurema filee võid ka ahjus järelküpsetada, väiksema filee puhul piisab pärast pannilt võtmist fooliumisse keeramisest
Lase lihal rahuneda ja lõika terava noaga soovitud suurusega viiludeks
Kaste: Kuumuta pannil või ning prae mõne minuti jooksul keskmisel kuumusel peeneks hakitud šalottsibulad ja küüslauk
Lisa tüümian ja mesi ning kuumuta läbi
Kalla peale granaatõunamahl ja lase vaiksel tulel veidi kokku keeda
Lisa valge vein või šerri, granaatõunakaste või palsamikreem, sool ja pipar. Vajaduse korral lisa muid maitseaineid
Sega maisitärklis vähese veega, kalla kastme sisse ja kuumuta, kuni kaste pakseneb
Soovi korral maitsesta kastet võiga
Kalla kaste pardifileele, puista kõige peale granaatõunaseemneid ja hakitud ürte
Kapsas: Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ja sibul poolratasteks
Sulata poti põhjas või, lisa kapsad ja sibul
Hauta vaiksel tulel kaane all 20 minutit
Tõsta potilt kaas ja hauta veel kuni vedelik on aurustunud
Maitsesta palsamiveiniäädika, trühvlipasta, suhkru ja soolaga
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.