Pardifilee granaatõunakastme ja punase kapsaga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Pardifilee granaatõunakastme ja punase kapsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Pardifilee
     2 tk
  • Kartul
     600 g

Granaatõunakaste

  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Šalott sibul
     1 tk
  • Tüümian
     1 tl
  • Mesi
     1 tl
  • Granaatõunamahl
     2 dl
  • Valge vein
     2 spl
  • Palsamikreem/Granaatõunakaste (naršarabi)
     3 g
  • Must pipar
      Värskelt jahvatatud
  • Sool
     
  • Maisitärklis
     1 tl
  • Granaatõun
      Seemned
  • Või
     
  • Ürdid
     

Trühvlimaitseline punane kapsas

  • Punane kapsas
     500 g
  • Punane sibul
     2 tk
  • Või
     30 g
  • Palsami veiniäädikas
     1 spl
  • Trühvlipasta
     1.5 g
  • Pruun suhkur
     1.5 g
  • Sool
     0.5 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pardifilee, granaatõunakaste ja trühvlimaitseline punane kapsas kõlab kokku nagu tõeline pidulik jõulutoit, mis kaunistab iga lauda ja paitab gurmaanide maitsemeeli.

Kartul: Koori ja lõika kartulid suupärasteks viiludeks, maitsesta maitseainetega ning pane 220 kraadiga ahju küpsema 40ks minutiks või kuni kartul muutub kuldpruuniks

Pardifilee: Kuivata pardifilee majapidamispaberiga ja lõika ära väljaulatuvad rasvakihi osad

Tee nahapoolsele küljele naha ja rasva sisse ruudukujulised sisselõiked nii, et nuga ei ulatuks lihani
Maitsesta filee pipra ja soolaga
Aseta see külmale pannile, nahapool allapoole
Prae filee kuldpruuniks, umbes 7 minutit mõlemalt poolt
Suurema filee võid ka ahjus järelküpsetada, väiksema filee puhul piisab pärast pannilt võtmist fooliumisse keeramisest
Lase lihal rahuneda ja lõika terava noaga soovitud suurusega viiludeks

Kaste: Kuumuta pannil või ning prae mõne minuti jooksul keskmisel kuumusel peeneks hakitud šalottsibulad ja küüslauk

Lisa tüümian ja mesi ning kuumuta läbi

Kalla peale granaatõunamahl ja lase vaiksel tulel veidi kokku keeda
Lisa valge vein või šerri, granaatõunakaste või palsamikreem, sool ja pipar. Vajaduse korral lisa muid maitseaineid
Sega maisitärklis vähese veega, kalla kastme sisse ja kuumuta, kuni kaste pakseneb
Soovi korral maitsesta kastet võiga
Kalla kaste pardifileele, puista kõige peale granaatõunaseemneid ja hakitud ürte

Kapsas: Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ja sibul poolratasteks

Sulata poti põhjas või, lisa kapsad ja sibul
Hauta vaiksel tulel kaane all 20 minutit
Tõsta potilt kaas ja hauta veel kuni vedelik on aurustunud
Maitsesta palsamiveiniäädika, trühvlipasta, suhkru ja soolaga

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne

Mesine müsli

30min • Lihtne