Paella kalkuni, mereandide ja artišokiga

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine
Paella kalkuni, mereandide ja artišokiga

Koostisosad

  • Kalkuni filee
     400 g
  • Riis
     500 g
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     6 spl
  • Sibul
     1 tk
  • Punane paprika
     2 tk
  • Külmutatud kalmaarirõngad
     300 g
  • Mereandide kokteil
     320 g
  • Tomat
     200 g
  • Külmutatud herned
     400 g
  • Artišok
     230 g
  • Valge vein kuiv
     150 g
  • Kanapuljong
     1.2 l
  • Kurkum
     2 tls
  • Pune
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Sidrun
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Üllata oma maitsemeeli Hispaaniast pärit hõrgutisega. Roog on saanud oma nime laia ning madala praepanni järgi, mida kutsutakse Hispaanias "paella-ks"

Lõika kalkun ja tomatid kuubikuteks, paprika viiludeks, haki sibul ja küüslauk.

Kuumuta kõrgel kuumusel oliiviõli paella pannil, prae hakitud sibul ja küüslauk ning lisa kalkun. Küpseta umbes 8min.

Lisa pannile riis koos kurkumi ja kuivatatud oregaanoga. Küpseta 1-2min.
Lisa valge vein ja kuumuta lisaks 5 min. Lisa paprika ja tomatid. Seejärel lisa kuum kanapuljong selliselt, et kogu riis saaks kaetud. Maitsesta soola ja pipraga.
Küpseta kõrgel kuumusel riisi 15 min. Lisa seejärel paellale mereannid, herned, artišokid.
Soovi korral võid puljongit juurde lisada. Kata pann fooliumiga ning kuumuta madalal või keskmisel tulel 15-20 min.
Enne serveerimist lase paellal kaetuna veel 10 min küpseda. Serveeri koos sidruniga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk