Õunaburger

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine
Õunaburger

Koostisosad

  • Kanzi õun
     1 tk
  • Peekon
     4 viil (-u)
  • Burgerikukkel
     2 tk
  • Veisepihv/veiseburger
     2 tk
  • Päevalilleõli
     2 tl
  • Till
     5 g
  • Majonees
     2 tl
  • Maitsestamata jogurt
     1 tl
  • Tomat
     1 tk
  • Salat Rooma
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Eelsoojenda ahi 180 C-ni

Eemalda südamikueemaldajaga Kanzi õuna südamik. Lõika õun õhukesteks viiludeks. Aseta viilud üksteise kõrvale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

Aseta väherasvane peekon õunaviiludele ja küpseta neid eelkuumutatud ahjus 10 minutit

Lõika burgerikuklid pooleks ja pane koos õunaga u 3 minutiks ahju

Küpseta veisepihve praepannil õlis vastavalt pakendil olevatele juhistele

Haki till peeneks ja sega kausis majoneesi ja paksu jogurtiga. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Lõika tomat viiludeks

Määri tillimajonees kuklitele ja pane sellele üksteise järel roomasalati lehed, viil õuna ja peekonit, veisepihv, veel üks viil õuna ja peekonit ning tomativiilud. Kata kukli ülemise poolega ja kinnita väikese bambusvardaga

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine