Mesiste vahvlitega tort

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine

Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.

Koostisosad

Vahvlid

  • Muna
     2 tk
  • Sool
     0.25 tl
  • Taali Mesila mesi
     100 g
  • Piim
     4 dl
  • Nisujahu
     240 g
  • Või
     100 g
  • Mustsõstrad
     80 g

Täidis

  • Mahe kohupiim
     600 g
  • Vahukoor
     200 g
  • Mesi
     3 spl
  • Mustikad
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Meie peakokk Jörgen Kohal käis Taali mahemesilas, kus on 19 aastat mesinike ametit pidanud Aili ja Tõnis Taal. Ühiselt valmistati maitsev ja mesine tort, mis sobib igaks pidupäevaks. Samuti valmistati soolast ehk grillitud pardifilee mee marinaadis >

Mulju mustsõstrad kausipõhjas puruks. Lisa munad ja sool ning klopi kõik meega õrnalt vahule. Lisa vaheldumisi piim ja nisujahu, nii et taigen ei muutuks tükiseks. Kõige lõpus vala taigna hulka kergelt jahutatud sulavõi. Lase taignal enne küpsetama asumist pool tundi seista.

Vahvlite küpsetamiseks aja vahvliraud esmalt kuumaks ja lisa sinna natuke tainast.

Vahusta koor 3 spl meega ning sega sinna sisse kohupiim. Lao vahvli kihtide vahele 0,5 cm paksune kiht kohupiima segu.

Lase tordil seista ca 0,5-1h. Kaunista tort mustsõstarde, rukkilillede või kurgirohu õitega ning nirista tordile peale ka mett.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Jogurtimunad

4h • Keskmine

Piparkoogitrühvlid

45min • Lihtne