Meega glasuuritud ahjupart

  • Küpsetusaeg: 3h
  • Keskmine
Meega glasuuritud ahjupart
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Part
     1 tk
  • Apelsin
     1 tk
  • Sool
     
  • Pipar
     

Meeglasuur

  • Mesi
     3 spl
  • Apelsinimahl
     3 spl
  • Ingver, peeneks riivitud
     1.5 spl
  • Sojakaste
     3 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Väga maitsev, pidulik ja suursugune roog. Valmistuskäik ei ole keeruline, kuid vajab veidi aega, et part ilusti ahjus läbi küpseks. Krõbeda kooriku eest hoolitseb küpsemise lõpus lisatud meeglasuur, kus ingver lisab veelgi jõulumaitset.

Glasuur: Sega kokku mesi, apelsinimahl, ingver ja sojakaste

Part: Tõsta part umbes tund aega enne prae valmistamist külmkapist toatemperatuurile

Puhasta ja loputa kuuma vee all, patsuta majapidamispaberiga kuivemaks
Hõõru lind nii seest kui ka väljast soola ja pipraga
Tõsta pardi sisse sektoriteks lõigatud apelsin
Tee terava noa abil nahasse väikesed lõiked, et rasv saaks küpsemise ajal välja sulada
Tõsta part ahjuvormi ja küpseta 150-kraadises ahjus 2–2,5 tundi sõltuvalt linnu suurusest

Tõsta roog ahjust välja, kalla vajaduse korral liigne rasv vormist ära ja määri part meeglasuuriga kokku. Rasv hoia alles, sellega võid valmistada lisandiks hästi sobivaid ahjukartuleid

Tõsta kuumus 200 kraadini ning aseta roog ahju tagasi
Küpseta, kuni pardi pind on kuldpruun. Selleks kulub 20–30 minutit
Ahjust välja võttes jahuta veidi, lõika part lahti ja serveeri
Juurde sobib pakkuda näiteks hapukat pohla- või pohla-õunakastet

Sarnased retseptid

Pasta aglio olio

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid