Koostisosad
-
Part1 tk
-
Apelsin1 tk
-
Sool
-
Pipar
Meeglasuur
-
Mesi3 g
-
Apelsinimahl3 spl
-
Ingver, peeneks riivitud1.5 g
-
Sojakaste3 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Väga maitsev, pidulik ja suursugune roog. Valmistuskäik ei ole keeruline, kuid vajab veidi aega, et part ilusti ahjus läbi küpseks. Krõbeda kooriku eest hoolitseb küpsemise lõpus lisatud meeglasuur, kus ingver lisab veelgi jõulumaitset.
Glasuur: Sega kokku mesi, apelsinimahl, ingver ja sojakaste
Part: Tõsta part umbes tund aega enne prae valmistamist külmkapist toatemperatuurile
Puhasta ja loputa kuuma vee all, patsuta majapidamispaberiga kuivemaks
Hõõru lind nii seest kui ka väljast soola ja pipraga
Tõsta pardi sisse sektoriteks lõigatud apelsin
Tee terava noa abil nahasse väikesed lõiked, et rasv saaks küpsemise ajal välja sulada
Tõsta part ahjuvormi ja küpseta 150-kraadises ahjus 2–2,5 tundi sõltuvalt linnu suurusest
Tõsta roog ahjust välja, kalla vajaduse korral liigne rasv vormist ära ja määri part meeglasuuriga kokku. Rasv hoia alles, sellega võid valmistada lisandiks hästi sobivaid ahjukartuleid