Maisitortiljad hapukoore ja salatiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Maisitortiljad hapukoore ja salatiga

Koostisosad

Tortiljad

  • Aedoad Rimi
     380 g
  • Mais magus Rimi
     340 g
  • Pastakaste tomati-tšilliga
     390 g
  • Vürtsköömned
     2 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Koriander
     0.5 peotäis (-t)
  • Tortilja
     1 pakk (-i)
  • Riivjuust
     150 g

Salat

  • Paprika punane
     1 tk
  • Hiina kapsas
     0.5 pakk (-i)
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Punase veini äädikas
     0.5 spl

Serveerimiseks

  • Hapukoor
     2 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Õhtul on menüüs oivalised enchilada‘d. Täidetud kreemja oa- ja maisiseguga tšilli-, koriandri- ja köömnemaitselises tomatikastmes. Pane enne nende ahjus gratineerimist peale lisaks veidi tomatikastet ja juustu. Serveeri krõmpsu salati ja hapukoorega. Head isu!

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Maisitortiljad (enchilada‘d): loputa oad ja nõruta koos maisiga.

Sega kausis pool pastakastmest vürtsköömnete ja soolaga. Haki koriander ja sega see sisse ning seejärel oad ja mais. Jaota oasegu tortiljadele ja rulli kokku. Pane tortiljad liitekohaga allpool ahjuplaadile (soovi korral küpsetuspaberiga kaetud). Kui oasegu jääb järele, siis pane see otse ahjuplaadile.

Määri peale ülejäänud pastakaste. Raputa peale juustu ja valmista ahju keskmisel siinil ca 15 minutit.

Salat: poolita paprika, eemalda südamik ja lõika ribadeks. Lõika salat tükkideks, sega paprikaga ja lisa ringjate liigutustega oliiviõli ja äädikas.

Serveeri enchilada‘sid salati ja hapukoorega.

Sarnased retseptid