Lihtne retsept valgest kalast

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Lihtne retsept valgest kalast
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Tursk
     800 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Oliiviõli
     4 spl
  • Kirsstomat
     250 g
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Basiilik
     1 peotäis (-t)
  • Must oliiv
     70 g
  • Spargel
     200 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
     1

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsev roog, mis sobib ideaalselt õhtusöögiks. Valgud toovad hea une!

Vali kestlik kala. Jätkusuutlikult kasvatatud või püütud kalade kohta saad lähemalt lugeda siit >

Säti ahi sooja 230 kraadi juurde.

Võta välja ahjuvorm ja aseta peale foolium või küpsetuspaber.

Määri pind kokku oliiviõliga.

Aseta ahjuvormile kalafilee ja maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ning meresoolaga.

Sega kausis kokku oliiviõli, hakitud mustad oliivid, hakitud küüslauk ja basiilik. Lisa poole sidruni mahl.

Aseta segu filee peale ja säti ühtlaselt.

Lisa ahjuplaadile kirsstomatid ja sparglid. Lao kalale poole sidruni õhukesed viilud. Pista ahju 15 minutiks.

Ettevaatust, ära üle küpseta! Kala on valmis, kui see hakkab muutuma helbeliseks.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja