Lihapallid hautatud makaronidega

  • Küpsetusaeg: 55min
  • Keskmine
Lihapallid hautatud makaronidega

Koostisosad

Makaronid

  • Piim
     1 l
  • Makaronid
     5 dl
  • Sool
     0.5 tl
  • Pipar
      maitse järgi

Lihapallid

  • Riivsai
     0.5 dl
  • Piim
     1 dl
  • Muna
     1 tk
  • Sool
     0.5 tl
  • Pipar
     1 ml
  • Dijoni sinep
     1 g
  • Hakkliha
     500 g
  • Tüümian
     1 tl
  • Või
     1 g
  • Petersell
     1 tl
  • Lehtsalat
     1 punt (-i)
  • Beebiporgand
     200 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Paku külalistele hõrku klassikalist rooga – lihapalle hautatud makaronidega! Sega hakkliha kõikide koostisosadega ning maitsesta Dijoni sinepi ja tüümianiga. Rulli, prae ja serveeri!

Makaronid: Aja vesi keema, eelistatavalt külgevõtmatus kastrulis.

Lisa makaronid ja sool. Keeda segades vaiksel tulel u 25 minutit, kuni makaronid on pehmed.

Lihapallid: Sega kausis riivsai, piim, munad, sool, pipar ja sinep. Lase seista ja paisuda u 5 minutit.

Sega hakkliha ja tüümian riivsaiasegu sisse.

Vormi taignast lihapallid. Keeda need pannil või sees pruuniks.

Haki petersell ja lõika salat tükkideks.

Serveeri lihapallid makaronide, peterselli, salati ja porganditega

Soovitus: prae porgandid või sees, lisa veidike suhkrut ning puista peale peterselli.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja