Lambajala hautis viinamarjade ja oregaanoga

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine
Lambajala hautis viinamarjade ja oregaanoga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Lambakoot
     2 kg
  • Oregaano
     1 peotäis (-t)
  • Küüslauk
     1 tk
  • Viinamari
     200 g
  • Kikerhernekonserv
     200 g
  • Hele õlu
     2 dl
  • Sool ja pipar
      maitse järgi
  • Vürtsköömen
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kostita ennast ning oma sõpru lambajala hautisega. Viinamarjad ning oregaano annavad roale eriliselt hea maitse, mis ei jäta külmaks mitte kedagi.

Valmistamine pole keeruline, kuid arvesta kindlasti, et liha tuleb ahjus küpsetada umbes poolteist tundi. Enne kui asetad lambajala ahju küpsema, maitsesta liha ning pruunista seda veidi pannil.

Maitsesta lammas soola, pipra ja vürtsköömnetega.

Piki liha sisse oregaanot.

Pruunista koot pannil ja tõsta ahjupotti, kuhu on pandud viinamarjad, muljutud küüslauguküüned ja kikerherned.

Vala see kõik üle õllega.

Tõsta peatselt valmiv roog ahju hauduma ning lisa ahjupotile ka kaas peale.

Pärast 1h haudumist eemalda kaas ning küpseta veel pool tundi.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine