Läätse- ja oatšilli

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Läätse- ja oatšilli

Koostisosad

  • Sibul
     4 tk
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Paprika kollane
     3 tk
  • Oliiviõli
     1.5 dl
  • Jahvatatud paprika
     0.5 dl
  • Vürtsköömned
     1.5 spl
  • Tomatipüree
     1 dl
  • Purustatud tomatid
     390 g
  • Vesi
     5 dl
  • Köögiviljapuljongi kuubik
     2 tk
  • Läätsed
     5 dl
  • Sojakaste
     1 dl
  • Loorberilehed
     4 tk
  • Sambal Oelek kaste
     1 spl
  • Punased oad aurutatud
     380 g
  • Valged oad aurutatud
     380 g
  • Külmutatud mais
     250 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Koriander
      maitse järgi
  • Pipar jalapeno
      serveerimiseks
  • Laim
      serveerimiseks
  • Tortiljakrõpsud
     1 pakk (-i)
  • Maitsestamata jogurt
      serveerimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selle maitsva tšilliroaga sobivad hästi rohelised või mustad läätsed, kuna säilitavad oma kuju ilma pudruks minemata. Kombineeri nii aedubade kui ka valgete ubadega ja saad toitva õhtusöögi, mida jätkub kauaks. Lisa läätse- ja oatšillile luksust, pannes katteks koriandrit ja teravaid jalapenosid. Retsept on suurema koguse jaoks. Kui toitu jääb üle, siis külmuta soovi korral toidukarpides.

Koori, poolita ning haki sibul ja küüslauk. Poolita paprika, eemalda südamik ja lõika tükkideks.

Prae sibulat ja küüslauku ca 5 minutit praepannil õlis ilma, et sibul ja küüslauk värvi muudaks.

Lisa paprika, paprikapulber, vürtsköömned ja tomatipüree ning lase veel mõni minut praadida.

Vala praetud koostisosad suurde kastrulisse. Lisa purustatud tomatid, vesi, puljongikuubik, läätsed, sojakaste, loorberileht ja Sambal Oelek‘i tšillikaste. Lase keeda keskmisel kuumusel kaane all ca 15 minutit, kuni läätsed on pehmed, kuid mitte puruks keenud. Sega aeg-ajalt.

Vala välja, loputa ja lase ubadel nõrguda.

Lisa oad ja mais tšilliroale. Lase veel keeda mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja lisaks veel Sambal Oelek‘i tšillikastmega.

Serveerimiseks: serveeri koriandri, jalapenode, laimilõikude, tortiljakrõpsude ja eelistatavalt törtsu jogurtiga.

Sarnased retseptid

Sushi

50min • Keskmine

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.