Külm Jaapani nuudlisalat

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Külm Jaapani nuudlisalat

Koostisosad

Salat

  • Tatranuudlid
     80 g
  • Kurk
     1 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Hiina kapsas
     0.5 tk
  • Sink
     
  • Muna
     2 tk
  • Roheline sibul
     2 vart
  • Merevetika snäkk
     

Kaste

  • Riisiäädikas
     2 spl
  • Hele sojakaste
     2 spl
  • Suhkur
     1 g
  • Seesamiõli ICA Asia
     1 spl
  • Kanapuljong
     115 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Taimetoidu asenduseks vaheta kanapuljong köögiviljapuljongi vastu ning eemalda sink

Kaste: Sega omavahel väikeses potis riisiäädikas, hele sojakaste, suhkur ja kanapuljong. Kuumuta keemiseni ja võta kuumus maha. Seejärel lisa seesamiõli

Salat:

Valmista kõik lisandid ette, riivi kurk ja porgand ning haki hiina kapsas, sink ja sibul
Purusta 2 muna kaussi, vahusta ja vala väikesele kuumutatud pannile. Prae mõlemalt poolt, ilma mune segamata. Pärast küpsetamist libista munapannkook pannilt, keera see pooleks ja tee õhukesed viilud
Lase potis vesi keema ja lisa nuudlid. Keeda nuudleid 5 minutit, seejärel tühjenda kuum vesi ja loputa nuudlid küpsetusprotsessi peatamiseks külmas vees
Pane kokku oma külm nuudlisalat, pannes jahedad, nõrutatud nuudlid kaussi, lisa lisandid ja vala peale jahtunud kaste
Kaunista merevetikaga, rebides sellest väikesed tükid

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne