Kukeseene-porrupirukas

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Lihtne
Kukeseene-porrupirukas
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Tainas

  • Või
     100 g
  • Jahu
     3 dl
  • Riivjuust
     50 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Külm vesi
     

Täidis

  • Kukeseened
     500 g
  • Porru
     1 tk
  • Riivjuust
     100 g
  • Vahukoor
     400 ml
  • Muna
     3 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Või
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See pirukas maitseb nii mõnusalt sügiseselt! Kui soovid, et see oleks veidi toekam, lisa pirukasse ka peekonit või hakkliha. Naudi soojalt värske salatiga või sügavkülmuta, et rõõmustada argiõhtul küllatulekuga üllatavaid sõpru.

Sega külm tükeldatud või, jahu ja sool ühtlaseks puruks.

Lisa riivjuust ja veidi külma vett. Sega kokku tainaks. Keera toidukilesse ja pane veidikeseks külmkappi.

Rulli tainas lahti ning kata sellega 26 cm vormi põhi ja ääred. Pane vorm täidise valmimise ajaks külmkappi või sügavkülma. Võid kasutada ka mitut väiksemat vormi.

Täidise jaoks puhasta seened ja prae neid mõni minut võis. Maitsesta soola ja pipraga, lisa hakitud porru ja prae veel mõni minut.

Klopi munad lahti, lisa koor ja riivitud juust ning maitsesta.

Kata pirukapõhi kukeseene-porru seguga. Kalla peale munasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

Sügavkülmutamine: jahuta pirukas, mässi fooliumisse ja toidukilesse, sügavkülmuta. Kui on aega, siis tõsta pirukas enne soojendamist eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kui aga soovid rõõmustada ootamatult saabunud külalisi, tõsta pirukas kuni sulamiseni madala temperatuuriga ahju ning edasi keera temperatuur 200 kraadini ja küpseta mõni minut. Soovi korral kata pirukas enne küpsetamist riivjuustuga.

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine