Kikerherne pada punase riisi ja koriandriga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Kikerherne pada punase riisi ja koriandriga
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Koostis

  • I love Eco kookosõli
     2 spl
  • Keskmine sibul, hakitud
     2 tk
  • Tomatipüree I love Eco
     400 g
  • Kikerhernes
     400 g
  • Kookospiim
     400 g
  • Külmutatud spinat
     3.5 peotäis (-t)
  • Meresool
     
  • Jahvatatud must pipar
     
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Garam masala maitseaine
     1.5 spl
  • Karri
     1 tl
  • Jahvatatud vürtsköömned
     0.25 tl
  • Kookoshelbed
     2 tl
  • Laim
     1 tk
  • Pruun riis
     1 klaasi
  • Vesi
     2 klaasi
  • Koriander
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See retsept on lihtne ja tasakaalustatud! Iga päev tuleb jälgida, et sööd vähemalt 3 peotäit erinevat värvi köögivilju. Selles kikerherne paja retseptis on kolm köögivilja portsjonit olemas aga võid lisada veel. Näiteks võid siia lisada ükskõik milliseid kaunvilju või külmutatud köögivilju.

Peale selle on kikerherned head taimse valgu allikad. Kikerherneid hinnatakse aina enam, sest need sisaldavad väärikas koguses taimset valku – 16-30%. Valgud osalevad peaaegu kõigis organismis toimuvates protsessides, aidates tugevdada immuunsüsteemi. Valgud on vajalikud organismi kasvuks ja antikehade tootmiseks, samuti transpordivad valgud teisi molekule, vastutavad rakuliikumise eest ning kannavad üle närviimpulsse. 

Punase riisi keetmine võtab kauem aega kui tavalise valge riisi. Kui pole mahti oodata nii pikalt siis on hea trikk punast riisi enne keetmist leotada. Potis keeda riisi - 1 osa riisi ja 2 osa vett.

Võta keskmise suurusega paksu põhjaga pott ja lisa juba sooja potti kookosõli. Seejärel hakitud sibul ja tomatipüree. Maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jätka kuumutamist madalal tulel umbes 6 minutit.

Lisa kikerherned ja peeneks hakitud küüslauk, garam masala maitseaine, karri maitseaine ja vürtsköömned ja sega korralikult.

Lisa kookospiim ja kookoshelbed ja sega uuesti. Lase kikerherne pajal keema minna ja siis vähenda kuumust ja lase sel podiseda üks 10 minutit. Lõpu poole lisa külmutatud spinat ja lase veel mõned minutid podiseda.

Võta pada tulelt ja maitsesta vastavalt soovile. Lisa ühe laimi mahl.

Serveeri punase riisi, hakitud värske koriandri ja laimi sektoriga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne