Kerge roheline salat suitsuforelliga

  • Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne

Koostisosad

  • Salat Provanssaali Rimi
     150 g
  • Luunja kurk
     110 g
  • Roheline sibul
     10 g
  • Granaatõun
     3 peotäis (-t)
  • Till
     1 peotäis (-t)
  • Rimi külmsuitsuforell
     1 pakk (-i)
  • Idud
     3 peotäis (-t)
  • Külmpressitud oliiviõli
     3 spl
  • Sidrun
     2 spl
  • Mesi
     1 tl
  • Rukkileib
     4 viil (-u)
  • Redis
     50 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Rasvane kala nagu heeringas, makrell ehk skumbria, lõhe ja forell on head oomega-3-rasvhapete allikad. Viimases 2015. aasta „Eesti toitumis- ja liikumissoovitustes“ tuuakse välja, et eestlane võiks kala süüa vähemalt 3 korda nädalas. Tihtipeale mõtlevad inimesed, et kala mitu korda nädalas süüa tuleb kallis. Küll aga unustatakse ära, et need soovitatud portsjonid on tikutopsi suurused portsjonid (30-35g). Siiski, kalal ja kalal on vahe. Rimi kalad on kõik sertifitseeritud kalad ja püütud jätkusuutlikult elukeskkondi rikkumata.

Vispelda kokku külmpressitud oliiviõli, sidruni mahl ja 1 tl mett.

Sega kokku suures kausis koos hakitud salati komponentidega.

Serveeri näiteks rukkileivaga

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Pehme tako krevettidega

10min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Panforte

30min • Lihtne