Kartuli-juustukoogid hernepüreega

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Lihtne
Kartuli-juustukoogid hernepüreega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kartul
     500 g
  • Suitsujuust
     200 g
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Muna
     2 tk
  • Nisujahu
      paneerimiseks
  • Riivsai
      paneerimiseks
  • Külmutatud herned
     400 g
  • Toorjuust
     100 g
  • Piparmünt
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Õli
      praadimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Need lihavabad koogid on mõnusalt kuldsed ja krõbedad. Hernepüree lisab toidule kena kevadise maitse ja värvi.

Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Tambi ja jahuta.

Haki ning prae sibul ja küüslauk. Haki suitsujuust.

Sega juust, sibul ja küüslauk kartuliga ning vormi mass kaheksaks koogikeseks. Kasta koogid esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena riivsaia.

Prae üsna rohkes õlis nii, et kõik küljed on kenasti kuldpruunid.

Keeda herneid väheses, soolaga maitsestatud vees mõni minut. Kalla vesi ära, lisa toorjuust ja hakitud värske münt. Püreesta või tambi.

Serveeri värske salatiga.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne