Kanapirukas

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Kanapirukas

Koostisosad

  • Pärmi-lehttainas
     250 g
  • Kollane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Suvikõrvits
     300 g
  • Kana kintsuliha
     500 g
  • Õli
     2 spl
  • Tüümian
     1.5 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Mozzarella
     125 g

Munapiim

  • Muna
     4 tk
  • Piim Rimi
     250 ml
  • Sool
     0.5 tl
  • Must pipar
     1 näpuotsatäis

Serveerimiseks

  • Segasalat
      serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Imeliselt hõrk kanapirukas, mis pakub ka suvikõrvitsa ja mozzarella maitseid. Pirukas, mis sobib kogu perele ning hakkab olema uus lemmik nii argipäeviti kui ka pidudel. Serveeri krõbeda rohelise salatiga.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Sulata pirukatainas ja sõtku pirukavormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm (6 portsjoni jaoks). Torgi kahvliga tainasse auk. Küpseta pirukapõhja ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit.

Langeta ahju temperatuur 175 °C-ni.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta ja lõika suvikõrvits umbes 2 x 2 cm kuubikuteks.

Prae sibulad, küüslauk, suvikõrvits ja kana portsjonite kaupa õlis pannil umbes 5 minutit. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga.

Lisa kana ja köögiviljad pirukapõhjale. Murenda mozzarella täidisele.

Munapiim: Klopi kokku munad ja piim. Puista peale soola ja musta pipart.

Vala munapiim täidisele pirukavormis. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks.

Serveerimiseks: Serveeri pirukat salatilehtedega.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja