Kanapirukas

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Kanapirukas

Koostisosad

  • Pärmi-lehttainas
     250 g
  • Kollane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Suvikõrvits
     300 g
  • Kana kintusliha
     500 g
  • Õli
     2 spl
  • Tüümian
     1.5 tls
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Mozzarella
     125 g

Munapiim

  • Muna
     4 tk
  • Piim Rimi
     2.5 dl
  • Sool
     0.5 tls
  • Must pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Segasalat
      serveerimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Imeliselt hõrk kanapirukas, mis pakub ka suvikõrvitsa ja mozzarella maitseid. Pirukas, mis sobib kogu perele ning hakkab olema uus lemmik nii argipäeviti kui ka pidudel. Serveeri krõbeda rohelise salatiga.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Sulata pirukatainas ja sõtku pirukavormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm (6 portsjoni jaoks). Torgi kahvliga tainasse auk. Küpseta pirukapõhja ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit.

Langeta ahju temperatuur 175 °C-ni.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta ja lõika suvikõrvits umbes 2 x 2 cm kuubikuteks.

Prae sibulad, küüslauk, suvikõrvits ja kana portsjonite kaupa õlis pannil umbes 5 minutit. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga.

Lisa kana ja köögiviljad pirukapõhjale. Murenda mozzarella täidisele.

Munapiim: Klopi kokku munad ja piim. Puista peale soola ja musta pipart.

Vala munapiim täidisele pirukavormis. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks.

Serveerimiseks: Serveeri pirukat salatilehtedega.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Ajvar

1h • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Spagetikõrvitsa salat

1h 15min • Keeruline

Igavese talve kanakarri

30min • Lihtne