Kanakoivad veinileemes

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Kanakoivad veinileemes
Demo Kaev
Demo retseptid

Koostisosad

  • Toorsuitsupeekon
     100 g
  • Kanapoolkoivad
     1 pakk (-i)
  • Šampinjonid
     150 g
  • Pärlsibul marineeritud
     80 g
  • Porgand
     130 g
  • Varsseller
     100 g
  • Brüsseli kapsas
     100 g
  • Apelsin
     1 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Valge vein kuiv
     400 ml
  • Kanapuljong Food Stuudio
     750 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puhasta köögiviljad ja tükelda sobiva suurusega, aga mitte suuremaks kui rooskapsad.

Lisa järjest kuumale pannile köögiviljad - porgand, varsseller, rooskapsas, seened, pärlsibul ja küüslauk.

Kui varsseller on muutunud klaasjaks, lisa juurde vein ja kanapuljong. Lase veinil 10-12 minutit keeda, et alkohol välja keeks.

Seejärel kalla kõik haudepotti. 

Lõika peekon ribadeks ja aseta kuumale pannile. Kui peekonist eraldub rasv, lisa sinna juurde ka kana pruunistuma.

Kui kana on mõlemalt poolt pruun, aseta haudepotti koos peekoniga. Lisa haudepotti veel sool ja pipar ning või, apelsinikoor ja kaneelikoored.

Aseta peale kaas ja pane ahju 170 kraadi ning 40-60 minutiks. Vahepeal võib ka piiluda, kas liha on juba eraldunud luu küljest. Kui liha hakkab eralduma, võib eemaldada kaane ja lasta veel haududa 20 minutit.

Kana on valmis saanud ja vedelik mõnusalt maitsekaks muutunud. Võib jõulusema hõngu lisamiseks kaunistada külmutatud või värskete pohlade ja tüümianiga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Demo retseptid

Barbeque-röstkana

1h 20min • Keskmine
Katri Merisalu
Katri retseptid
Jörgen Kohal
Jörgeni retseptid