Kana-lehttainapirukad kodujuustu ja päikesekuivatatud tomatitega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Kana-lehttainapirukad kodujuustu ja päikesekuivatatud tomatitega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kodujuust
     200 g
  • Kana
     150 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Päikesekuivatatud tomatid
     50 g
  • Muna
     1 tk
  • Tüümian
     0.5 tls
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Pärmi-lehttaigen
     400 g
  • Muna
      taigna määrimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mida teha eelmisest päevast järele jäänud kanapraejääkidega? Näiteks pirukat! Mahlane kodujuust on kanale heaks kaaslaseks ja  päikesekuivatatud tomat lisab särtsu nii värvi kui ka maitsesse.

Sulata tainas vastavalt pakendi juhistele. Sega omavahel kodujuust, muna, pressitud küüslauk ja tüümian. Haki tomatid ja küpsetatud külm kana, lisa segule ning maitsesta soola-pipraga. 

Lõika sulanud tainaristkülikud pooleks, nii et saad sama mõõtu lehttainaruudud ja suru need keskosaga allpool muffinivormi nii, et nurgad jääksid vormist välja ulatuma.

Jaga täidis tainaruutude sisemusse ning suru nurgad tugevalt kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni need on  kuldpruunid. Tõsta pirukad vormist välja ja serveeri.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Barbeque-röstkana

1h 20min • Keskmine