Jõu-kauss

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Jõu-kauss

Koostisosad

  • Oad
     220 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Või
     1 g
  • Sibul
     1 tk
  • Varsseller
     2 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Sool
      Maitse järgi
  • Tšillipipar
     0.25 tl
  • Pipar
      Maitse järgi
  • Riis
     250 g
  • Singikuubikud
     220 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Retseptist valmib värvikas ja tervislik riisi-köögivilja õhtusöök. Pingutust väärt!

Loputa oad sõelal ja kalla seejärel suurde kastrulisse
Vala juurde vesi. Lase ubadel keema tõusta ja keeda kuni 2 minutit
Tõsta kastrul tulelt ja jäta oad 1 tunniks koos veega seisma
Sulata või suurel pannil madalal tulel
Tükelda ja haki juurviljad
Lisa sibul, porgandid, sellerid, küüslauk, tsillihelbed ja pipar ning soovi korral sink
Kuumuta segu läbi, kuni sibul on muutunud klaasjaks (see võtab 6 kuni 8 minutit)
Kalla oad koos kastrulis oleva keeduvedelikuga pannile ja sega
Lase keema tõusta ja alanda kuumust, kui segu kõigest õrnalt podiseb
Kata pann kaanega ja lase küpseda kuni oad on pehmed, see võtab 6 kuni 8 minutit
Vala veel 1 tassitäis vett juurde ning kalla sisse eelnevalt loputatud riis
Pane kaas uuesti peale ja lase vaiksel tulel umbes 20 minutit valmida, kuni riis on pehme

Kurna liigne vesi välja, sega läbi ja serveeri

Sarnased retseptid