Jõu-kauss

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Jõu-kauss

Koostisosad

  • Oad
     220 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Või
     1 g
  • Sibul
     1 tk
  • Varsseller
     2 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Sool
      Maitse järgi
  • Tšillipipar
     0.25 tl
  • Pipar
      Maitse järgi
  • Riis
     250 g
  • Singikuubikud
     220 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Retseptist valmib värvikas ja tervislik riisi-köögivilja õhtusöök. Pingutust väärt!

Loputa oad sõelal ja kalla seejärel suurde kastrulisse

Vala juurde vesi. Lase ubadel keema tõusta ja keeda kuni 2 minutit

Tõsta kastrul tulelt ja jäta oad 1 tunniks koos veega seisma

Sulata või suurel pannil madalal tulel

Tükelda ja haki juurviljad

Lisa sibul, porgandid, sellerid, küüslauk, tsillihelbed ja pipar ning soovi korral sink

Kuumuta segu läbi, kuni sibul on muutunud klaasjaks (see võtab 6 kuni 8 minutit)

Kalla oad koos kastrulis oleva keeduvedelikuga pannile ja sega

Lase keema tõusta ja alanda kuumust, kui segu kõigest õrnalt podiseb

Kata pann kaanega ja lase küpseda kuni oad on pehmed, see võtab 6 kuni 8 minutit

Vala veel 1 tassitäis vett juurde ning kalla sisse eelnevalt loputatud riis

Pane kaas uuesti peale ja lase vaiksel tulel umbes 20 minutit valmida, kuni riis on pehme

Kurna liigne vesi välja, sega läbi ja serveeri

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Tomatid želees

1h • Lihtne

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine