Hasselbacki porgandid pohlade ja rosmariiniga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Hasselbacki porgandid pohlade ja rosmariiniga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Porgand
     1 kg
  • Rosmariin
     1 punt (-i)
  • Kadakamari
     5 tk
  • Pohlamoos
     4 g
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Pohlad
     1 peotäis (-t)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See ahjuroog vajab veidi noakäsitsemise oskust, kuid valmib üldjoontes suurema vaevata. Kasuta eri värvi porgandeid, soovi korral võid sekka pista ka mõne pastinaagi.

Koori porgandid ja viiluta tihedalt kuid nii, et neid päris läbi ei lõika

Tõsta ahjupannile ja maitsesta kergelt uhmris tambitud kadakamarjade, õli, soola ja rosmariiniga

Kata ahjupann fooliumiga ning küpseta porgandeid 200 kraadi juures olenevalt suurusest 25–35 minutit kuni need on peaaegu pehmed

Eemalda foolium ja pintselda porgandid pohlamoosiga korralikult kokku

Küpseta veel 15–20 minutit kuni need on kenad ja jumekad

Serveerimisel lisa värskeid rosmariinioksi ja hapukust lisavaid värskeid või külmutatud pohli

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne

Õunakaste

2h • Lihtne