Hasselbacki porgandid pohlade ja rosmariiniga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Hasselbacki porgandid pohlade ja rosmariiniga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Porgand
     1 kg
  • Rosmariin
     1 punt (-i)
  • Kadakamari
     5 tk
  • Pohlamoos
     4 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Pohlad
     1 peotäis (-t)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See ahjuroog vajab veidi noakäsitsemise oskust, kuid valmib üldjoontes suurema vaevata. Kasuta eri värvi porgandeid, soovi korral võid sekka pista ka mõne pastinaagi.

Koori porgandid ja viiluta tihedalt kuid nii, et neid päris läbi ei lõika
Tõsta ahjupannile ja maitsesta kergelt uhmris tambitud kadakamarjade, õli, soola ja rosmariiniga
Kata ahjupann fooliumiga ning küpseta porgandeid 200 kraadi juures olenevalt suurusest 25–35 minutit kuni need on peaaegu pehmed
Eemalda foolium ja pintselda porgandid pohlamoosiga korralikult kokku
Küpseta veel 15–20 minutit kuni need on kenad ja jumekad
Serveerimisel lisa värskeid rosmariinioksi ja hapukust lisavaid värskeid või külmutatud pohli

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Köögiviljatarrend

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Ploomikaste

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Panforte

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid