Ajvar

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Ajvar
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Paprika
     4 tk
  • Baklažaan
     1 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Tšillipipar
     1 tk
  • Veiniäädikas
     4 spl
  • Suhkur
     1 spl
  • Sool
     1 tl
  • Oliiviõli
     0.75 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See Serbiast pärit särtsakas kaste sobib lisandiks liharoogadele, taimsetele ahjutoitudele ja hautistele ning ka röstsaiale koos kitsejuustu või fetaga. Kokku tuleb umbes pool liitrit ajvarit

Lõika paprika pooleks ja tükelda baklažaan
Sega baklažaan paari supilusikatäie õliga, maitsesta kergelt soolaga ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Teisele plaadipoolele tõsta paprikad, lõikepind allpool
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni baklažaan on jumekas ja paprikad kergelt pruunikad
Lase veidi jahtuda, seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja varred
Haki kergelt tšilli ja küüslauk ning püreesta koos baklažaani ja paprikaga
Kalla segu potti, lisa õli ja kuumuta vaiksel tulel umbes 15 minutit
Lisa suhkur, sool ja äädikas ning kalla steriliseeritud purkidesse
Hoia külmikus ja tarvita paari nädala jooksul

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Ploomikaste

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Köögiviljatarrend

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Panforte

30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid