Ajvar

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Ajvar
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Paprika
     4 tk
  • Baklažaan
     1 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Tšillipipar
     1 tk
  • Veiniäädikas
     4 spl
  • Suhkur
     1 g
  • Sool
     1 tl
  • Oliiviõli
     0.75 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See Serbiast pärit särtsakas kaste sobib lisandiks liharoogadele, taimsetele ahjutoitudele ja hautistele ning ka röstsaiale koos kitsejuustu või fetaga. Kokku tuleb umbes pool liitrit ajvarit

Lõika paprika pooleks ja tükelda baklažaan

Sega baklažaan paari supilusikatäie õliga, maitsesta kergelt soolaga ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

Teisele plaadipoolele tõsta paprikad, lõikepind allpool

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni baklažaan on jumekas ja paprikad kergelt pruunikad

Lase veidi jahtuda, seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja varred

Haki kergelt tšilli ja küüslauk ning püreesta koos baklažaani ja paprikaga

Kalla segu potti, lisa õli ja kuumuta vaiksel tulel umbes 15 minutit

Lisa suhkur, sool ja äädikas ning kalla steriliseeritud purkidesse

Hoia külmikus ja tarvita paari nädala jooksul

Sarnased retseptid

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne

Vanaema õunakook

45min • Lihtne

Õunakaste

2h • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne