Ahjus valmistatud karpkala köögiviljadega

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Ahjus valmistatud karpkala köögiviljadega
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Karpkala
     1 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Laim
     1 tk
  • Till
     1 punt (-i)
  • Või
     100 g
  • Varajane kartul
     300 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puhasta roogitud karpkala soomustest ja pese korralikult puhtaks

Tee kala külgedele lõiked
Määri kala kokku soolaga ja poole koguse hakitud tilliga
Aseta kala ahjuvormi või fooliumisse
Puhasta porgand, sibul ja küüslauk. Haki sibul ja porgand kangideks ning viiluta küüslauk
Aseta osa köögiviljadest poole võiga kala kõhtu. Pane juurde ka mõni laimi sektor. Ülejäänud puista kala ümber ja lisa kala peale või tükid ja hakitud till
Lisa teine kiht fooliumit kala peale ning kata kinni
Aseta kala ahju ja küpseta 175-180 kraadi juures 25-40 min (oleneb kala suurusest). Kala küpsedes peaks ka köögiviljad pool pehmeks küpsema
Enne serveerimist eemalda pealmine foolium ja küpseta kala pealt kuldpruuniks
Serveerida külma kastme ja kartulitega

Sarnased retseptid