Ahjus valmistatud karpkala köögiviljadega

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Ahjus valmistatud karpkala köögiviljadega

Koostisosad

  • Karpkala
     1 tk
  • Porgand
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Laim
     1 tk
  • Till
     1 punt (-i)
  • Või
     100 g
  • Varajane kartul
     300 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puhasta roogitud karpkala soomustest ja pese korralikult puhtaks

Tee kala külgedele lõiked

Määri kala kokku soolaga ja poole koguse hakitud tilliga

Aseta kala ahjuvormi või fooliumisse

Puhasta porgand, sibul ja küüslauk. Haki sibul ja porgand kangideks ning viiluta küüslauk

Aseta osa köögiviljadest poole võiga kala kõhtu. Pane juurde ka mõni laimi sektor. Ülejäänud puista kala ümber ja lisa kala peale või tükid ja hakitud till

Lisa teine kiht fooliumit kala peale ning kata kinni

Aseta kala ahju ja küpseta 175-180 kraadi juures 25-40 min (oleneb kala suurusest). Kala küpsedes peaks ka köögiviljad pool pehmeks küpsema

Enne serveerimist eemalda pealmine foolium ja küpseta kala pealt kuldpruuniks

Serveerida külma kastme ja kartulitega

Sarnased retseptid

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne