Ahjus tehtud kana trummipulgad kurkumiga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne

Koostisosad

  • Kana poolkoivad
     550 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Bataat
     1 kg
  • Pastinaak
     300 g
  • Kallette kapsas
     200 g
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Kurkum
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Meresool
      maitse järgi
  • Külmpressitud oliivõli
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kurkumit on kasulik kasutada kokkamisel, sest see sisaldab põletikuvastast antioksüdanti. Hea on teada, et kui kasutad kurkumit koos värskelt jahvatatud musta pipraga on need kaks sünergias - must pipar aitab kaasa kurkumi aktiivaine kurkumiini veel paremale omastamisele.

Pane ahi sooja – 220 kraadi.

Maitsesta poolkoivad kurkumi, õli, meresoola ja jahvatatud musta pipraga. Võid seda teha ahjuplaadil – siis on vähem määrimist.

Lõika sidrunist paksud viilud ja pane need iga kanakoiva alla. Pista ahju 15 minutiks. Sellel ajal on hea prepareerida köögiviljad

Pese kõik köögiviljad puhtaks! Koori bataat ja pastinaak ning lõika neist parajad paksud viilud. Puhasta kallette kapsad ja sega kõik suures kausis kokku vähese oliiviõli, musta pipra ja soolaga.

Kui koivad on 15 minutit ahjus olnud, siis võta nad välja ja lisa ahjuplaadile nüüd ka maitsestatud köögiviljad.

Vajuta õrnalt noaga peale koorega küüslauguküüntele ning lisa need siis ka ahjuplaadile. Niimoodi jäävad küüslauguküüned huvitava magusa maitsega. 

Pane kogu kupatus uuesti ahju 20 minutiks.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid