Ahjuküülik kõrvitsa ja bataadiga

  • Küpsetusaeg: 11h 40min
  • Keskmine
Ahjuküülik kõrvitsa ja bataadiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Küülik
     1 pakk (-i)
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Salvei
     1 peotäis (-t)
  • Kaneel
      maitse järgi
  • Jahu
      pruunistamiseks
  • Kõrvits
     500 g
  • Bataat
     400 g
  • Õunamahl
     0.5 l
  • Looberileht
     2 tk
  • Vürts
     6 tk
  • Õli
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt pruunistatud ahjuküülik aedviljadega mõnusaks koduseks eineks.

Lõika küülik väiksemaks, näiteks kuueks tükiks. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Veereta jahus ning pruunista pannil vähese õliga.

Koori üks suurem bataat ja tükelda parajaks. Samal hulgal võta kõrvitsat. Maitsesta kõrvitsa- ja bataaditükid soola ning kaneeliga.

Paiguta aedviljad ja pruunistatud küülik ahjupotti. Lisa väike punt rebitud salveilehti, paar loorberilehte, vürtsiterad ja õunamahl. Aseta kaetult (fooliumi või kaane all) eelkuumutatud ahju ja küpseta 150 kraadi juures 1 tund. 

Eemalda kaas, tõsta temperatuuri 190 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni roog on pealt ilus ja kaste on haudunud paksemaks.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk

Korea ribid

1h 30min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.