Valgurikkad retseptid kodujuustuga

Avokaado-kodujuustumääre
Vaja läheb:
- 1 suurem avokaado
- 150 g kodujuustu
- 2 keedetud muna
- 2-3 sl majoneesi
- Serveerimiseks röstitud leiba või saia ja krevette
Valmistamine:
- Haki muna ja tükelda avokaado.
- Tõsta kaussi ja lisa kodujuust ning majonees.
- Sega kõik läbi ja maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri röstitud leival või saial. Võid lisada võileivale veel krevette.

Soojad ahjuleivad kodujuustuga
Vaja läheb:
- 8 viilu leiba või palaleiba
- 300 g kodujuustu
- 200 g riivitud juustu
- 2-3 sl majoneesi
- Veidi hapukoort
- Värsket hakitud tilli või peterselli
- Veidi soola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- Tomativiile
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Sega omavahel kodujuust ja riivitud juust koos majoneesiga.
- Lisa värsket hakitud ürti.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Sega kõik läbi ja määri siis ühtlase kihina leibadele.
- Tõsta igale leivale viil tomatit.
- Küpseta 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud. Serveerimisel võid lisada värskeid ürte.

Kodujuustumuffin
Vaja läheb:
- 400 g kodujuustu
- 2 suurt muna
- 100 g sulatatud võid
- 3 sl hapukoort
- 50 g riivitud juustu
- peotäis hakitud värsket maitserohelist (näiteks petersell)
- 100 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- Soola
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini
- Sega kausis kodujuust ja riivitud juust, munad, sulavõi, hapukoor ja hakitud maitseroheline.
- Lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega kergelt läbi.
- Tõsta juustutainas võitatud muffinivormidesse ning küpseta 200 kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt kuldsed.
- Jahuta ja serveeri - muffinid on eriti maitsvad järgmisel päeval ja seega sobivad hästi piknikukorvi.

Magus kodujuustuvaht
Vaja läheb:
- 2 dl 35%-list koort
- 300 g kodujuustu
- 2-3 sl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- Serveerimiseks hapukat moosi
Valmistamine:
- Vahusta rõõsk koor koos suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks.
- Püreesta soovi korral mikseriga kodujuust ühtlaseks massiks ning lisa siis vahustatud vahukoorele.
- Vahusta mikseriga kõik ühtlaseks, vajadusel lisa suhkrut.
- Serveerimisel lisa moosi.