Heimon kala lugu

Kohalik Toit • 12 November, 2021
Rimi omamärgi kala on eestimaist päritolu ja tuleb siitsamast Saaremaalt.

Saame tuttavaks ettevõttega, kelle käest jõuavad Rimi lettidele õrnsoola ja külmsuitsu vikerforell.

Millega Heimon kalakasvandus igapäevaselt tegeleb?

Heimon kala tegeleb peamiselt punase kala – lõhe ja forelli kasvatamise ja töötlemisega. Kui õige aeg käes, siis saadame kalad kas oma tootmisesse või kauplustesse. Rimi omamärgi toodete näol on meil võimalik pakkuda oma kalatooteid ka Rimi klientidele.

Oleme Eestis üks vähestest kalatööstus ettevõtetest, mis omab BRC sertifikaati. Kohapeal on meil igapäevaselt töös labor, mis kontrollib meie toodete toiduohutust.

Millised on kalakasvatamise rõõmud ja mured?

Kalakasvatuse juures toob ühelt poolt rõõmu see, et see töö on väga põnev – iga päev on erinev. Lisaks teeb rõõmsaks kui inimesed söövad meie kala ja kiidavad.

Kalakasvatus ei küsi, kas sa tahad tööle minna või ei taha – välja tuleb minna iga ilmaga. Ei ole vahet, kas merel sajab vihma või on torm, kalu on vaja ikka söötmas käia.

Kuidas rakendate kalakasvanduses keskkonnasõbralikkust?

Keskkonnasõbralikkus on meie ettevõttele südameasi. Kolm aastat tagasi paigutasime ühe tootmishoone katusele päikesepaneelid ja lisaks on meil töös projektid, mis aitavad taastuvenergiat veelgi rohkem tootmises ära kasutada. Samuti oleme investeerinud meie tootmisseadmetesse, tänu millele saame kasutada vähem vahepakendamist ja kasutada materjale säästlikumalt.

Toiduülejääke praktiliselt ei tekigi ja sellele aitab väga palju kaasa see, et saame oma kala ise kohapeal ära fileerida. Kõik muud ülejäägid lähevad loomatoiduks.

Uudista ka teisi kvaliteetseid Rimi omamärgi tooteid >

Ning proovi järele kerget rohelist suitsuforelli salatit >


Populaarsed artiklid