Antiikaja inimeste meelest oli see tõeline maagia, mis mingil kummalisel põhjusel pani kasvama ja vilja kandma kõik elusolendid ja taimed. Teisalt nägid nad, et õigupoolest on kasvamiseks vaja ainult päikesevalgust ja vett. Nõnda jõuti loogilisele järeldusele, et jumalikkuse allikas on päike. Ja ega nad tõest kaugel olnudki.
Kogu maapealse elu jaoks on veel vaid üks eeltingimus, millest vanasti ei saadud aru – süsinikdioksiid. Ilma süsinikdioksiidi koostoimeta vee ja päikeseenergiaga ei oleks meie planeedil taimi, sest puuduks hapniku taastamise allikas. Päikese ja vee jõudu, maagiat ja jumalikkust on alati hinnatud, kuid süsinikdioksiidi tähtsust mõistis inimene alles siis, kui seda hakkas olema liiga palju. Alates tööstusrevolutsiooni algusest on selle gaasi osakaal kasvanud umbes veerandi võrra, tuues kaasa kliimamuutuse, mis on meile kõigile kahjulik.
Rääkides aga viinapuudest, on süsinikdioksiidi kontsentratsioon atmosfääris aidanud suurendada potentsiaalselt koristatavate saakide mahtu ja suhkru osakaalu viljades, parandades nõnda viinamarjade kvaliteeti. Teine huvitav fakt viinapuude ja süsinikdioksiidi kontsentratsiooni kohta: viinapuude kasvamise ja viinamarjade töötlemise ajal seotav süsinikdioksiidi kogus on neli korda suurem kui see, mis eraldub veini valmistamisprotsesside jooksul. Teoreetiliselt on siis nii, et mida rohkem viinapuid on maa peal, seda suurem on võimalus piirata süsinikdioksiidi tootmise negatiivseid mõjusid.
Vedelikku pihustatud süsihappegaas paneb selle kihisema – ja just seetõttu kihisebki vahuvein sinu klaasis. Veini käärimise ajal muudab pärm suhkru alkoholiks, soojusenergiaks ja süsihappegaasiks. Klassikalise “rahuliku” veini saamiseks lastakse selle süsihapegaasi atmosfääri. Veini kihisema panemiseks on inimesed õppinud seda käärimise kõrvalsaadust säilitama – panema veini sisse ning laskma välja alles veini avamisel ja joomisel. Nautides klaasi vahuveini, nähes selles peent mullide mängu ja tundes nende lõbusat tantsu oma keelel, mõtle päikesele, õhule ja veele, mis seda lubavad. Mõtle, ja naudi oma vahuveini alandlikkusega.
Aastalõpupidustuste ajaks oleme leidnud mitu uut ja erilist vahuveini meie laiast “mulli-veinide” valikust.Suurepärase täienduse on saanud populaarne Ruppertsbergeri veinide sortiment – nüüd võime pakkuda Saksa veinide austajatele ka kihisevat riislingit. Sel juhul on tegemist Deutscher Sekt b.A. kvaliteetveiniga, mis tähendab, et viinamarjad on korjatud kindlast Pfalzi piirkonnast Saksamaal.Oleme täiendanud ka oma spetsiaalselt valitud šampanjade sortimenti, pakkudes klassikalist Brut Champagne’i mugavas poolpudelis. Väiksema mahuga pudelite kasvava populaarsusega käib hästi kokku meie värske lisandus – prosecco ja Itaalia roosa vahuvein Veneto piirkonna Villa Teresast. Need on täidetud tavalisse poolpu-delisse ja kinnitatud hõlpsasti kasutatava (avatava-suletava) korgiga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.