Korduma kippuvad jäägid: muna
Enne, kui alustame, siin on üks rusikareegel! Kui kahtled, ära ava muna otse toidule, vaid ühekaupa väiksemasse kaussi. Nii väldid seda, et üks halb üllatus rikub kogu toitu ära. Lisaks näed kohe ära, kas munal on ebatavaline värv või lõhn.

Veetesti meetod (klassikaline ja kõige kindlam)
Külm vesi ja kauss on igaühel kodus käepärast võtta. Lisaks on veetest kõige kindlam viis muna värskuse kontrollimiseks.
Et veetesti meetodil muna värskuses veenduda, on vaja see lihtsalt asetada külma veega täidetud kaussi. Kui muna vajub põhja ja jääb külili, on tegemist värske munaga. Mõni nädal vana muna, mis on endiselt söömiskõlbulik vajub samuti põhja, kuid jääb püsti. Kui muna tõuseb pinnale, siis ära seda söö! Mida vanem on muna, seda rohkem õhku selle sisse tungib, ning seda rohkem ta veepinnale tõuseb.

Lõhnatest
Kui kahtled muna värskuses, nuusuta seda kas enne või pärast lahti löömist. Vahel on lõhn ka läbi koore tunda. Riknenud munal on tugev väävli või mädamuna lõhn. Selline muna viska ära.
Värske muna on lõhnatu või kerge, neutraalse lõhnaga.

Valgustest
Iga muna sees on õhukamber. Värsketel munadel on see väiksem, vanematel munadel suurem. Hoia muna muna valguse ees hämaras ruumis, võid selleks kasutada taskulampi või telefoni välku. Kui näed, et sisu liigub vabalt või munas paistab tumedaid laike, siis ära seda muna kasuta.

Visuaalne kontrollimine
Kui avad muna ja munavalge on paks ja tihe ning munakollane ümar, siis on muna värske. Kui munavalge on vesine ja laiali vajuv ning/või roheka värvusega, munakollane aga lame ja kuiv, siis on muna juba aegunud.