Taimetoitlaste ja veganite menüü alustalaks on köögiviljad, aga see ei pea tähendama ainult suvikõrvitsaviile ja paprikatükke. See on mitmekesine menüü, mis hooaja jooksul ennast kindlasti tõestab. Köögiviljade grillimine toob välja nendes leiduvad looduslikud suhkrud, mis teeb need magusamaks ja maitsekamaks - see on hea viis inimesi köögivilju sööma saada.
Kuidas köögi- ja juurvilju grillida?
Köögiviljade ettevalmistamine grillimiseks näeb välja üsna sarnane kui liha puhul. Suurim võti vegangrilli täiuslikkuse saavutamiseks on marineerimine. See aitab valkudel ja köögiviljadel võimalikult palju maitset omastada. Marineerida saab kõike! Nt peeti, sparglit, seeni, maisi, porgandit, suvikõrvitsat, sibulat, küüslauku, brokolit, lillkapsast ja paprikat.
Alusta marineerimisega vähemalt 15 minutit enen grillimist või paremal juhul, lase paar tundi külmkapis marineeruda.
Lihtsa marinaadi saab oliiviõli, palsamiäädika, soola-pipra ja kuivatatud ürtidega. Ükskõik millist marinaadi kasutad, veendu, et selles oleks natuke õli, et köögiviljad ei kleepuks grillile ega kuivataks liigselt. Alternatiivid marinaadiks on sojakaste, rapsiõli, BBQ-kaste, vinegrett, karripasta, värsked ürdid ja klassikaline tomatikaste, need kõik toovad köögiviljade aroomi esile ja rõhutavad nende maitset.
Samas saab ka puuvilju grillida. Nt ananass, arbuus, mango ja banaan. Väga lihtsaks grillitud banaani magustoiduks lõika banaan pikkupidi lahti ja aseta paar šokolaadi tükki banaani sisse. Võida lisada ka vahukomme, marju, küpsiseid või muud meelepärast.