0
0,00 €
Vali aeg

Taimetoitlaste ja veganite menüü alustalaks on köögiviljad, aga see ei pea tähendama ainult suvikõrvitsaviile ja paprikatükke. See on mitmekesine menüü, mis hooaja jooksul ennast kindlasti tõestab. Köögiviljade grillimine toob välja nendes leiduvad looduslikud suhkrud, mis teeb need magusamaks ja maitsekamaks - see on hea viis inimesi köögivilju sööma saada.
 

Kuidas köögi- ja juurvilju grillida?

Köögiviljade ettevalmistamine grillimiseks näeb välja üsna sarnane kui liha puhul. Suurim võti vegangrilli täiuslikkuse saavutamiseks on marineerimine. See aitab valkudel ja köögiviljadel võimalikult palju maitset omastada. Marineerida saab kõike! Nt peeti, sparglit, seeni, maisi, porgandit, suvikõrvitsat, sibulat, küüslauku, brokolit, lillkapsast ja paprikat.

Alusta marineerimisega vähemalt 15 minutit enen grillimist või paremal juhul, lase paar tundi külmkapis marineeruda. 
Lihtsa marinaadi saab oliiviõli, palsamiäädika, soola-pipra ja kuivatatud ürtidega. Ükskõik millist marinaadi kasutad, veendu, et selles oleks natuke õli, et köögiviljad ei kleepuks grillile ega kuivataks liigselt. Alternatiivid marinaadiks on sojakaste, rapsiõli, BBQ-kaste, vinegrett, karripasta, värsked ürdid ja klassikaline tomatikaste, need kõik toovad köögiviljade aroomi esile ja rõhutavad nende maitset.

Samas saab ka puuvilju grillida. Nt ananass, arbuus, mango ja banaan. Väga lihtsaks grillitud banaani magustoiduks lõika banaan pikkupidi lahti ja aseta paar šokolaadi tükki banaani sisse. Võida lisada ka vahukomme, marju, küpsiseid või muud meelepärast.

RETSEPTISOOVITUSI

Täidetud grillpaprikad

Need täidetud paprikad pakuvad grillipeol liha kõrval või täiesti eraldi seisvana palju rõõmu ja värvi nii väikestele kui suurtele! Peale selle sisaldavad need hulgi väärt toitaineid nagu kiudaineid, mis on eluks vajalikud meie mikrobioomi bakteritele. Need omakorda mängivad rolli, et hoida meie kõhutervis korras. Paprikad ja teised köögiviljad panustavad veel ka fütotoitainetega, mis omavad tervisele mitmeid positiivseid toimeid. Näiteks seostatakse neid südame-veresoonkonnahaigusi ennetava toimega. Miks grillilauale tuua ka erinevad köögiviljad? Sest nii kiudaineid kui fütotoitaineid saame me ainult taimedest. 

Vaata retsepti

Koostisosad

Grillitud kapsas ja tomati-rabarberi chutney

Taju restorani peakokk Ranno Paukson ja GOSPA peakokk Kairi Saar soovitavad grillida varajast kapsast ning valmistada grillitud tomatist ja rabarberist chutney. See suvine roog on mõnus lisand liha ja kala kõrvale või nautimiseks niisama. 

Vaata retsepti

Koostisosad

Minu konto

Tähelepanu!

Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Avaleht Tarneviis
0 0,00 €