0
0,00 €
Vali aeg

Proovi sel suvel grillida juustu

Kui on soov juustu grillida, siis võib arvata, et juust sulab grilli peal ära. Osa juuste on aga teise tekstuuriga ja on "sulamiskindlad". Kõige populaarsemaks neist on halloumi juust. Traditsiooniliselt on see valmistatud kitsepiimast ja pärit Küproselt ja tekstuurilt on see sarnane mozzarellaga, kuid soolasem. Hamba all mõnusalt krudisev halloumi juust meenutabki natukene liha, täpsemalt kanaliha ja pakub vaheldust lihasõpradele ja rõõmustab taimetoitlasi. Grillides säilib halloumi juustu kuju ja kuumus pehmendab soolasust. 

Kuidas küpsetada juustu?

  • Kuumuta grill keskmisele kuumusele
  • Patsuta juustu rätikuga, et eemaldada suurem niiskus
  • Tükelda juust sentimeetristeks ribadeks või viiludeks. Esmakordselt juustu grillides grilli viiludena, mis on lihtsam.
  • Pintselda juust mõlemalt poolelt kerge kihi õliga ja ka grill, et juust ei nakkuks. Kasuta nt küüslauguõli või oliiviõli
  • Soovi korral maitsesta pipra, suitsutatud paprika, jahvatatud köömnete ja/või küüslaugu pulbriga. Halloumit küpsetades ära sellele soola lisa, sest see on juba üpris soolane. Võib kasutada ka muid maitseaineid, kuid soovitatavalt mitte kuivatatud ürte, sest see võivad kõrbema minna
  • Küpseta mõlemalt poolt 2-3 minutit kuni juust on kergelt (hele)pruunikas ja õrnalt krõbe. Grillvõre jätab juustule ilusad/isuäratavad triibud. Katsu, kas juust on pehmemaks läinud, selle järgi saad aru, kas juust on valmis. Ära ehmata, kui juust hakkab suitsema. Kui küpsetad siseruumides, pane kubu tööle või ava aken
  • Et tuua halloumi maitsed välja, kasuta hapukat, magusat või hoopis vürtsikat kastet. Maitsesta pigem õlikastmetega, mitte majoneesi, ketšupi ega hapukoorega. Oliiviõlikaste toob esile puhtamad maitsed, aga sobib ka väga hästi balsamico-kreem või vinegreti kaste.
  • Serveeri soojalt värske salatiga või kui juust on mõeldud snäkkilauale, siis lisa juustu kõrvale sidrunit, tomatit või värskeid ürte nagu basiilik, münt või oregaano

RETSEPTISOOVITUSI

Grillitud halloumi taskud tomatidega

Halloumi on Küproselt pärit valget värvi poolkõva soolakas laagerdamata juust, mis on populaarne ka Kreekas, Türgis ja mujalgi. Kui sulle maitseb halloumi juust, siis proovi see retsept kindlasti järele!

Vaata õpetust videost või loe retsepti>

Koostisosad

Halloumi burger

Liisu Milleri taimne tänavatoidu soovitus on halloumi burger koos tšillimajoneesi ja pestoga. Krõbeda ja kuldpruuni halloumi juustuga burger on lihtne, kuid maitsev suvine roog. Aeda grillima ja burgereid küpsetama!

Vaata retsepti

Koostisosad

Minu konto

Tähelepanu!

Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Avaleht Tarneviis
0 0,00 €