Vürtsine jõulukeeks

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Keskmine
Vürtsine jõulukeeks
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Nisujahu
     360 g
  • Jahvatatud ingver
     2 tls
  • Sooda
     1 tls
  • Kaneel
     2 tls
  • Sool
     1 tls
  • Kardemon
     1 tls
  • Metspähklid
     75 g
  • Keefir
     240 ml
  • Vanilliekstrakt
     1 tls
  • Või
     220 g
  • Fariinsuhkur
     100 g
  • Suhkur
     100 g
  • Muna
     4 tk

Kate

  • Valge šokolaad
     75 g
  • Rumm
      niisutamiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Külluslik jõulukeeks, mis ühtlasi ka pidulik ja rammus ning läheb seistes ainult paremaks. Õige maitse saavutamiseks niisuta seda aeg-ajalt rummiga.

Sega omavahel kõik kuivained peale suhkrute. Haki pähklid ja lisa ka need.

Sulata või ja lase jahtuda. Sega keefiri hulka vanill ja sulavõi.

Vahusta eraldi kausis munad koos suhkrutega. Lisa munasegule keefiri-võisegu ja seejärel kuivained. Sega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas võitatud või õlitatud keeksivormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lase jahtuda, eemalda vormist.

Tee keeksi sisse kahvliga väikesed augud ja niisuta rummiga. Sulata valge šokolaad ning kaunista sellega keeks.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Piparkoogikett

1h • Lihtne