Koostisosad
Ahjupeedid
-
Peet1 kg
-
Apelsini mahl0.5 tk
-
Kaneelipulk1 tk
-
Tähtaniis2 tk
-
Kardemonikupart5 tk
-
Ingver2 cm jupp
-
Fariinsuhkur2 g
-
Granaatõunamahl1 dl
-
Veiniäädikas1 spl
-
Nelk2 tk
-
Oliiviõli2 spl
-
Sool1 tl
Salat
-
Rukola30 g
-
Apelsin2 tk
-
Sibul1 tk
-
Veiniäädikas1 tl
-
Sool
-
Suhkur
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Jõulumaitsetega peedid ja apelsin annavad kokku ühtaegu nii värvi- kui ka maitseküllase vaagnatäie. Maitseb hästi omaette roana, kuid täiendab küllusliku särtsuga ka pardipraadi või verivorste.
Peedid: Koori peedid ja lõika suupärasteks sektoriteks
Tõsta sügavamasse ahjupanni ning lisa sool, pipar, vürtsid, äädikas, suhkur, apelsinimahl ja granaatõuna- või sõstramahl
Kata pann fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni peet on pehmenenud
Kui peedid valmis, kurna küpsetusvedelik ja vala harilikule pannile
Kuumuta tugeval kuumusel 4–5 minutit kuni vedelik veidi pakseneb
Sega pool saadud vedelikust peedisektoritega, ülejäänud jäta salati kaunistamiseks
Salat: Lõika koor maha ja fileeri terava noaga viljaliha apelsinimembraanide vahelt välja
Viiluta ka sibul õhukeselt ning sega näpuotsatäie soola, suhkru ja 1 tl äädikaga
Lase pehmeneda
Serveerimine: Lao vaagnale läbisegi peedisektorid ja apelsiniviilud, lisa rukola, marineeritud sibul ja kaste ning puista üle granaatõunaseemnetega