Vürtsikad kanahakklihavardad ajvar-jogurtiga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne

Koostisosad
-
Kartul500 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Kanahakkliha500 g
-
Suitsutatud paprika2 tl
-
Vürtsköömned1 tl
-
Sool0.5 tl
-
Sambal Oelek kaste0.5 tl
-
Grillvarras8 tk
-
Õli1 spl
-
Või1 spl
Ajvar-jogurt
-
Maitsestamata jogurt2 dl
-
Ajvar kaste0.5 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Salatserveerimiseks
-
Sibul1 tk
-
Fefferoniserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
https://www.rimi.ee/retseptid/ajvar/14782Pane mõned kanahakklihavardad grillile ja tunne end nagu tõeline „grillmeister“. Näevad professionaalsed välja, kuid neid saab kergesti ja kiiresti valmistada. Sambal Oelek’i tšillikaste, vürtsköömned ja värske ajvar-jogurt loovad kujutise päikesepaistelisest Lähis-Idast. Valmista ise ajvar >
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Pane kartulisektorid ahjuplaadile ja aseta plaat u 20 minutiks ahju (keskmisele siinile).
Koori ja riivi küüslauk. Sega küüslauk kanahakkliha, vürtside ja Sambal Oelek´i tšillikastmega.
Vormi hakkliha 8 „vorstikeseks“ (4 inimesele) ja torka need grilltikkude otsa. Prae vardaid igalt küljelt praepannil õli ja või segus 7–10 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 72 °C.
Ajvar-jogurt: sega maitsestamata jogurt kastmega Ajvar Relish ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimiseks: serveeri kanavardaid kartulisektorite, ajvar-jogurti, salati, sibularõngaste ja fefferoni-pipardega.