Võis praetud koha sparglirisottoga

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Keskmine
Võis praetud koha sparglirisottoga

Koostisosad

  • Koha
     600 g
  • Või
     100 g
  • Spargel
     100 g
  • Sibul
     60 g
  • Risotto riis (arborio)
     200 g
  • Vein valge kuiv
     200 ml
  • Õli
     100 g
  • Parmesan
     150 g
  • Rukola
     50 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puhasta koha soomustest ja lõika fileeks. Jaga kohafileed 4-ks võrdseks osaks ja jäta paberile kuivama kuni praadimiseni

Valmista ette sibul ja spargel. Koori ja lõika sibul kuubikuteks, spargel ratasteks või kuubikuteks

Aseta kastrul tulele, kuumuta pool õli kogusest koos 1/3 võiga. Aseta sibul praadima ja lase keskmisel kuumusel klaasjaks

Lisa juurde riis ja kuumuta kuni see on muutunud klaasjaks. Lisa juurde valge vein, lase alkoholil välja aurustuda
Hakka lisama juurde vett ja kuumuta risottot keskmisel kuumusel kuni riis on poolpehme
Seejärel lisa spargel, kuumuta seniks kuni riis on pehme
Lisa juurde riivitud parmesani juust
Klopi hulka ka 1/3 või kogusest ja sega korralikult läbi
Kuumuta pann õliga ja aseta kohafileed küpsema, nahaga pool esimesena. Kui nahk on muutunud kuldpruuniks keera kohafileed ümber ja lisa juurde või. Prae fileesid kuniks ka lihapool on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga
Serveeri risotto kõige alla, aseta peale kuldpruuniks praetud kohafilee ja lisa juurde peotäis ruccolat

Sarnased retseptid