Virsiku-toorjuustutort

  • Küpsetusaeg: 4h 45min
  • Keskmine
Virsiku-toorjuustutort
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Küpsised Digestive
     150 g
  • Või Rimi
     75 g

Täidis

  • Toorjuust köögi
     300 g
  • Kreeka jogurt maitsestamata
     150 g
  • Vahukoor Rimi
     150 ml
  • Suhkur
     50 g
  • Vanillisuhkur
     1 tls
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Toiduželatiin Rimi
     2.5 tls
  • Vesi
     2 spl

Kate

  • Virsikud poolitatud
     6 tk
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Toiduželatiin
     1 tls
  • Vesi
     2 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta vorm külma.

Täidiseks sega kokku toorjuust, jogurt ja suhkrud. Lisa koor ja vahusta kohevamaks vahuks. Pigista hulka sidrunimahla.

Sega omavahel želatiinipulber ja vesi, lase paar minutit paisuda.

Sulata želatiin kuumaveevannil, jahuta paar minutit. Nirista želatiinisegu peene joana kreemi sisse, samal ajal pidevalt vahustades.

Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Hoia 2–3 tundi külmkapis.

Katteks püreesta virsikupoolikud. Lisa sidrunimahl ja vanillsuhkur. Sega omavahel želatiin ja vesi. Sulata paisunud želatiin kuumaveevannil, lase mõni minut jahtuda. Lisa sulanud želatiin virsikupüree hulka ja vala püree koogile katteks.

Lõika 2–3 virsikupoolikust hästi õhukesed viilud. Vormi viiludest väikesed roosid ja aseta need virsikupüree sisse tordile kaunistuseks.

Hoia torti veel 2–3 tundi külmkapis.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vastlakukkel

2h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne