Veise sisefilee steik

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine
Veise sisefilee steik

Koostisosad

Liha

  • Veise sisefilee
     700 g
  • Seesamiseemned
      Maitse järgi
  • Praetud sibul
      Maitse järgi

Juurviljad

  • Varajane kartul
     300 g
  • Porgand
     200 g
  • Õli
     
  • Sool
     

Salat

  • Lühike kurk
     300 g
  • Punane kapsas marineeritud
     100 g
  • Fenkol marineeritud
     100 g
  • Sool
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mahlane veise sisefilee steak serveeritud kartulite, porganite ja salatiga.

Lõika päev varem kurk sektoriteks ja jäta päevaks soolvette.
Pese kartulid ja lõika pooleks.
Koori porgandid ja lõika jämedamad viilud.
Aseta kartulid ja porgandid ahjuplaadile ja piserda peale õli ning soola.
Aseta fooliumiga ahju küpsema kuniks on kartul pehme.
Viimased 3 minutit küpsetada grilli all, et saada ilus kuldpruun jume.
Sega kokku marineeritud punasest kapsast, kurgist ja fenkolist salat, mida vajadusel maitsesta soolaga.
Puhastada veise sisefilee liigsest rasvast ja kelmetest.
Lõika 200g suurused tükid, mida oleks hea pannil või grillil praadida.
Aseta liha grillile või prae pannil õliga kõik küljed kinni.
Jäta liha ahju järelvalmimisse 210 kraadi juures, 8-10 minutit. Nii on liha seest kaunis pooltoores ehk medium. Enne serveerimist koos teiste lisanditega lase lihal lõikelaual 1-2min puhata, et lihast välja läinud mahlad saaks tagasi lihasse imenduda.
Röstitud seesamiseemneid pannil.
Puista peale röstitud seesamiseemneid ja röstsibulat.

Sarnased retseptid

Veiseliha pasta

30min • Keskmine

Böff a la TarTar

40min • Keeruline

Salade niçoise

1h • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk

Meloni gaspacho

30min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk