Vanaema pehme piparkoogi keeks

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Vanaema pehme piparkoogi keeks

Koostisosad

  • Riivsai
     
  • Nisujahu
     300 g
  • Suhkur
     150 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Jahvatatud nelk
     1 tl
  • Jahvatatud ingver
     1 tl
  • Söögisooda
     1 tl
  • Või
     100 g
  • Koor
     100 ml
  • Piim
     100 ml
  • Siirup
     50 ml
  • Pohlamoos
     2 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Fantastiline retsept vastupandamatult pehmete piparkookide jaoks, mis sobivad suurepäraselt jõulude ajal maiustamiseks. Piparkoogid valmistatakse muu hulgas jahust, kaneelist, nelgist, söögisoodast, võist ja koorest. Maitsev kohvi kõrvale!
Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Määri umbes 1,5-liitrine ümmargune keeksivorm või piklik leivavorm võiga ja raputa üle riivsaiaga.

Sega kõik kuivained kausis kokku.

Sulata või ning sega kuivainete sisse ning lisa ülejäänud koostisosad. Vispelda, et kõik hästi seguneks. Kalla segu vormi.

Küpseta ahju alumises osas umbes 40-45 minutit.

Sarnased retseptid

Piparkoogitrühvlid

45min • Lihtne

Vaarikarullid

2h • Lihtne

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Suhkurdatud kuremarjad

30min • Lihtne