Vanaema pehme piparkoogi keeks
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Lihtne
Koostisosad
-
Riivsai
-
Nisujahu300 g
-
Suhkur150 g
-
Kaneel1 tl
-
Jahvatatud nelk1 tl
-
Jahvatatud ingver1 tl
-
Söögisooda1 tl
-
Või100 g
-
Koor100 ml
-
Piim100 ml
-
Siirup50 ml
-
Pohlamoos2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Määri umbes 1,5-liitrine ümmargune keeksivorm või piklik leivavorm võiga ja raputa üle riivsaiaga.
Sega kõik kuivained kausis kokku.
Sulata või ning sega kuivainete sisse ning lisa ülejäänud koostisosad. Vispelda, et kõik hästi seguneks. Kalla segu vormi.