Vanaema pehme piparkoogi keeks

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Vanaema pehme piparkoogi keeks

Koostisosad

  • Riivsai
     
  • Nisujahu
     300 g
  • Suhkur
     150 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Jahvatatud nelk
     1 tl
  • Jahvatatud ingver
     1 tl
  • Söögisooda
     1 tl
  • Või
     100 g
  • Koor
     100 ml
  • Piim
     100 ml
  • Siirup
     50 ml
  • Pohlamoos
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Fantastiline retsept vastupandamatult pehmete piparkookide jaoks, mis sobivad suurepäraselt jõulude ajal maiustamiseks. Piparkoogid valmistatakse muu hulgas jahust, kaneelist, nelgist, söögisoodast, võist ja koorest. Maitsev kohvi kõrvale!
Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Määri umbes 1,5-liitrine ümmargune keeksivorm või piklik leivavorm võiga ja raputa üle riivsaiaga.

Sega kõik kuivained kausis kokku.

Sulata või ning sega kuivainete sisse ning lisa ülejäänud koostisosad. Vispelda, et kõik hästi seguneks. Kalla segu vormi.

Küpseta ahju alumises osas umbes 40-45 minutit.

Sarnased retseptid

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine