Vanaema õunakook

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Vanaema õunakook

Koostisosad

  • Jahu
     4 dl
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Või
     100 g
  • Muna
     2 tk
  • Hapupiim või keefir
     2 dl
  • Õunad
     500 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Üks suutäis klassikalist vanaema õunakooki viib sind hetkega tagasi lapsepõlve! Rammus või, värske õun ja sügisene kaneel on kooslus, millega ei saa eksida.

Kuumuta ahi 180-200 °C-ni.

Tükelda õunad. 

Sega kuivained omavahel.

Sulata või ja lisa sellele vähehaaval hapupiim. 

Sega juurde munad.

Lisa omavahel segatud kuivained ja tükeldatud õunad. 

Pane tainas võiga määritud 24-26 cm läbimõõduga koogivormi, puista peale demerara suhkrut ja soovi korral ka kaneeli.

Küpseta 180-200 °C juures umbes 40-45 minutit või seni, kuni kook on kuldne. 

Serveerimiseks puista koogile tuhksuhkrut.

Sarnased retseptid

Kookose lumememmed

40min • Keskmine

Florentiinid

35min • Keskmine