Vanaema õunakook
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Jahu4 dl
-
Suhkur1.5 dl
-
Vanillisuhkur2 tls
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Või100 g
-
Muna2 tk
-
Hapupiim või keefir2 dl
-
Õunad500 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Üks suutäis klassikalist vanaema õunakooki viib sind hetkega tagasi lapsepõlve! Rammus või, värske õun ja sügisene kaneel on kooslus, millega ei saa eksida.
Kuumuta ahi 180-200 °C-ni.
Tükelda õunad.
Sega kuivained omavahel.
Sulata või ja lisa sellele vähehaaval hapupiim.
Sega juurde munad.