Vanaema õunakook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vanaema õunakook

Koostisosad

Tainas

  • Või
     150 g
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Muna
     1 tk
  • Sool
     0.5 tls
  • Küpsetuspulber
     0.5 tls
  • Jahu
     240 g

Täidis

  • Või
     100 g
  • Jahu
     3 spl
  • Vesi
     60 ml
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Kaneel
     
  • Kardemon
     
  • Õun hapukas
     6 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See on kõikide lemmik õunakook, mis alt ei vea. Lihtne, kiire ja maitsev kook, mis on valmistatud õhukesele muretainapõhjale.

Tainas: Alusta muretaigna tegemisest ja sega kokku toasoe või, suhkur ja muna.
Järgmiseks sega juurde jahu, küpsetuspulbri ja soola segu
Nüüd sega mass ühtlaseks muretainaks. Võid seda teha käsitsi või köögikombainiga.
Suru mass kokku, keera toidukilesse ja tõsta külmkappi vähemalt pooleks tunniks
Rulli 3/4 tainast tainapõhjaks ja kata sellega umbes 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed
See osa, mis tainast üle jääb, rulli peenikesteks ribadeks, et saaksid nendega koogi hiljem katta
Täidis: Lisa pannil sulatatud võile juurde jahu kuni moodustub ühtlane mass
Lisa vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni
Alanda kuumust ning hauta veidi aega massi pidevalt segades
Lisa juurde kaneel ja kardemon ning sega juurde tükeldatud õunad
Kui ka õunad on läbikuumutatud, tõsta segu koogivormi põhja
Joata segu ühtlaselt vormi ja põimi ristipidi peale tainaribad
Küpseta eelsoojendatud ahjus kõige pealt 220 kraadi juures 10-20 minutit, seejärel alanda kuumus 170 kraadini ja küpseta veel umbes 35-40 minutit
Kook on valmis, kui õunad on küpsed ja kook pealt pruun

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine