Vanaema õunakook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vanaema õunakook

Koostisosad

Tainas

  • Või
     150 g
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Muna
     1 tk
  • Sool
     0.5 tl
  • Küpsetuspulber
     0.5 tl
  • Jahu
     240 g

Täidis

  • Või
     100 g
  • Jahu
     3 g
  • Vesi
     60 ml
  • Suhkur
     1.5 dl
  • Kaneel
     
  • Kardemon
     
  • Õun hapukas
     6 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See on kõikide lemmik õunakook, mis alt ei vea. Lihtne, kiire ja maitsev kook, mis on valmistatud õhukesele muretainapõhjale.

Tainas: Alusta muretaigna tegemisest ja sega kokku toasoe või, suhkur ja muna.

Järgmiseks sega juurde jahu, küpsetuspulbri ja soola segu

Nüüd sega mass ühtlaseks muretainaks. Võid seda teha käsitsi või köögikombainiga.

Suru mass kokku, keera toidukilesse ja tõsta külmkappi vähemalt pooleks tunniks

Rulli 3/4 tainast tainapõhjaks ja kata sellega umbes 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed

See osa, mis tainast üle jääb, rulli peenikesteks ribadeks, et saaksid nendega koogi hiljem katta

Täidis: Lisa pannil sulatatud võile juurde jahu kuni moodustub ühtlane mass

Lisa vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni

Alanda kuumust ning hauta veidi aega massi pidevalt segades

Lisa juurde kaneel ja kardemon ning sega juurde tükeldatud õunad

Kui ka õunad on läbikuumutatud, tõsta segu koogivormi põhja

Joata segu ühtlaselt vormi ja põimi ristipidi peale tainaribad

Küpseta eelsoojendatud ahjus kõige pealt 220 kraadi juures 10-20 minutit, seejärel alanda kuumus 170 kraadini ja küpseta veel umbes 35-40 minutit

Kook on valmis, kui õunad on küpsed ja kook pealt pruun

Sarnased retseptid

Lihavõttepühade küpsised

1h 30min • Keskmine

Meloni ja kurgi sorbett

30min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Maasika jogurtikook

30min • Keskmine